Makaronai su špinatų ir kokoso padažu

Šiandien pietums – viso grūdo makaronai su špinatų ir kokoso padažu. Skanūs! Gražūs! Su špinatais, kokoso grietinėle ir cukinija. Kai norisi įvairovės jūsų kasdieniame meniu. Tikra žalia meilė akims!

Maistui vartojami tik jaunų špinatų lapai! Juos geriausia valgyti šviežius.

  • Maistinė vertė – špinatai, kaip ir kitos žalių lapų daržovės, turi negausų baltymų ir angliavandenių kiekį ir praktiškai neturi riebalų. Ši daržovė vertinama dėl gausaus vitaminų ir mineralų kiekio. Iš špinatų lapų gaminami įvairūs patiekalai: salotos, sriubos, tyrės, apkepai, faršai ir pan.
  • Vitaminai – špinatai turi rekordinį kiekį vitamino K. 100 g špinato užtikrina 600% vitamino K dienos normos. Tai pat juose daug vitamino A, C, B9, B6, B2 ir E.
  • Mineralinės medžiagos – Špinatai turi gausų kiekį magnio. Tai pat nemažai geležies. Aptinkamos ir kitos mineralinės medžiagos: kalcis, kalis, varis.
  • Kaloringumas – 100g špinatų tai tik 24 kcal.

REIKĖS (2 porcijoms):

  • Viso grūdo spagečių (2 porcijos);
  • 200 g špinato;
  • 150ml kokoso pieno (grietinėlės);
  • ½ a.š. raudonėlio;
  • ½ a.š. čiobrelio;
  • ½ a.š. rozmarino;
  • 2 a.š. Provanso žolelių mišinio;
  • 1/3 muskato riešuto;
  • 1 a.š. kukurūzo krakmolo;
  • Druskos;
  • 1 vnt. nedidelės cukinijos;
  • 200 g. žalių šaldytų žirnelių;
  • 1 v.š. kokoso aliejaus;
  • Alyvuogių aliejaus.

GAMINAME:

  1. Paruošiame makaronus pagal instrukciją. Apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, uždengiame maistine plėvele ir paliekame padėję į šalį.
  2. Nuplauname daržoves. Supjaustome cukiniją vidutiniais gabaliukais. Šaldytus žirnelius atitirpiname arba porą min. paverdame vandenyje, kol jie gražiai pažaliuos.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200°C. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Alyvuogių aliejų sumaišome su Provanso žolelėmis. Cukinijos gabaliukus gerai apvoliojame aliejuje. Dedame ant skardos ir kepame 20-30 min.
  4. Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų. Dedame špinatus. Pora minučių troškiname. Dedame raudonėlį, čiobrelius ir rozmariną. Pilame kokoso pieną. Tarkuotą muskato riešutą. Truputėlį druskos. Dar porą min. troškiname.
  5. Špinatus su kokoso pienu perpilame į blenderį. Sumalame iki padažo konsistencijos. Pilame atgal į keptuvę. Įkaitiname. Dedame 1 arbt. š. kukurūzų krakmolo ir nuolatos maišome, kol padažas sutirštės.
  6. Sujungiame makaronus su padažu. Dedame cukinijas. Papuošiame žolelėmis. Pabarstome juodaisiais pipirais ir moliūgo sėklomis.

Skanaus! Makaronai su špinatų ir kokoso padažu paruošti! Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!

[the_ad id=”13109″][the_ad id=”6305″]


2 komentarai apie “Makaronai su špinatų ir kokoso padažu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą