Veganinis tartas su riešutais

Iškarto perspėju, šį desertą gaminti šiek tiek užtruks. Bet šis veganinis tartas vertas visų pastangų, nes jo skonis yra tiesiog dieviškas! Ir jūs gi matote, kaip jis atrodo!

Migdolai – turi daug kalcio, kalio, fosforo, vitamino E, magnio ir seleno. Šie riešutai padeda sergantiems plaučių ligomis ir kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo. Šie riešutai yra naudingi rūkantiems, kadangi migdoluose esantis selenas mažina cigarečių dūmų kenksmingumą. Teigiama, kad migdolai yra tinkami tiems, kurie nori sulieknėti, kadangi jie yra sotūs ir greitai numalšina alkį.

Pagrindui:

  • 100g migdolų arba migdolų miltų;
  • 45g kakavos;
  • 30g žalių grikių;
  • Druskos;
  • 50ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos);
  • 20g nerafinuoto kokoso aliejaus;
  • ½ a.š. cinamono.

Pagrindo paruošimas:

  1. Blenderiu-trintuvu sumaišome visus ingredientus. Turi gautis į trupinius panaši, bet lipni masė, kurią suspaudus ji laikys savo formą.
  2. Masę dedame į 14-15cm formą, suformuojame 2-2,5cm kraštus ir kepame 15min. 180° Formą niekuo netepame, o tiesiog kepame.
  3. Ištraukiame pagrindą iš orkaitės ir atšaldome. Jeigu norite tai padaryti greičiau, dėkite į šaldytuvą.

Ruošiame karamelę:

  • 250ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos);
  • 250ml kokoso pieno/kremo;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 1 a.š. riešutų sviesto (nebūtina, bet bus skaniau);
  • ½ a.š. druskos.
  1. Sujungiame sirupą ir pieną. Supilame į puodą ir ant vidutinės ugnies verdame apie 25-30 min. Tada dedame likusius ingredientus ir verdame dar 5-10 min. Turite pamatyti gana didelius burbulus ir konsistencija turi būti panaši į karamelė.
  2. Perpilame karamelę į dubenį, dedame į šalį ir atvėsiname.

Karamelizuojame riešutus:

  1. Porą min. sausoje keptuvėje pakepame visus riešutus ir sėklas. Pilame sirupą ir žievelę. Gerai sumaišome. Gautą masę perkeliame ant kepimo popieriaus ir dedame į šaldiklį.

Belieka tik surinkti tartą. Skanaus! Patiko? Pasižiūrėk ir kitus mano augalinius receptus!



Parašykite komentarą