Sluoksniuotos salotos su grybais

Turtingos, gražios ir originalios. Be to, tai yra geras pakaitalas gan nuobodžiai Baltai mišrainei ar Mimozai. Salotas išdėliosime sluoksniais ir pradėsime nuo datulių. Švelni vištienos filė sėkmingai derinama su saldžiarūgščiais vaisiais ir sukuria unikalų skonio efektą. Toliau – bulvės ir kepti grybai. Taip pat geras duetas. Grybai gali būti bet kokie, bet ypač kvapnūs, žinoma, miško grybai. Toliau salotas padengiame tarkuotu kiaušiniu ir lydytu sūriu. Šie sluoksniai suteikia salotoms ypatingo švelnumo ir lengvo kreminio skonio. Ir nepamirškite kiekvieną sluoksnį patepti majonezu. Denkite ploną tinklelį, kad salotos nebūtų per riebios. Na, o papuošti galima šviežiais agurkais ir žolelėmis.

  • Porcijos: 8

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlės – 200-250 g;
  • Grybai – 200 g;
  • Bulvės – 2-3 vnt.;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Datulės – 150 g;
  • Lydytas sūris – 100 g;
  • Agurkas – 1 vnt.;
  • Augalinis aliejus – 30 ml;
  • Majonezo – pagal skonį;
  • Druskos – pagal skonį;
  • Šviežių žolelių – pagal skonį.

Paruošimas

  1. Salotoms su grybais ir lydytu sūriu pirmiausia išvirkite vištienos krūtinėlę: nuplaukite filė po šaltu tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite, kol suminkštės (20-25 min.). Atvėsinkite.
  2. Kruopščiai nuplaukite bulves daržovių šepetėliu. Sudėkite į puodą ir virkite, kol suminkštės (25 minutes). Tada nusausinkite, atvėsinkite ir išvalykite.
  3. Į puodą supilkite šaltą vandenį, sudėkite kiaušinius ir užvirkite. Pasūdykite, kad kiaušiniai nesutrūkinėtų. Virkite verdančiame vandenyje apie 7 minutes. Supilkite šaltą vandenį ir palikite atvėsti, nulupkite.
  4. Nuplaukite agurką. Įdėkite sūrį į šaldiklį 20 minučių. Vištienos krūtinėlę, bulves ir datules supjaustykite nedideliais kubeliais, kiaušinius, sūrį ir agurką supjaustykite juostelėmis.
  5. Grybus nuvalykite drėgnu skudurėliu, tada supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite grybus 5 minutes, pagardinkite druska ir pipirais, leiskite atvėsti.

Išdėliokite salotas sluoksniais

  1. Ant didelės plokščios lėkštės (panaudodami kulinarinį žiedą). Pirmas sluoksnis – datulės, tada vištienos krūtinėlė, bulvės, kepti grybai, kiaušiniai ir sūris. Visus sluoksnius sutepkite plonu majonezo sluoksniu.
  2. Įdėkite salotas į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sluoksniai gerai prasigertų ir atvėstų. išimkite. Ant viršaus uždėkite agurką, papuoškite kapotomis žolelėmis ir patiekite.
Patarimas: visi salotų su grybais ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sluoksniuotoms salotoms rekomenduojama ingredientus pjaustyti kuo smulkiau arba sutarkuoti stambia ar smulkia tarka.
[the_ad id=”13110″][the_ad id=”9498″]


Parašykite komentarą