Silkės salotos su marinuotais agurkais, pievagrybiais ir pomidorų padažu

Silkės salotos su marinuotais agurkais, pievagrybiais ir pomidorų padažu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 8 Šiandien noriu parodyti Jums dar vienas fantastiškas salotas iš silkės. Aš jas gaminau su marinuotais pievagrybiais, marinuotais agurkais, svogūnais, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Patikėkite manimi, visi skoniai idealiai persipynė tarpusavyje ir sukūrė nuostabų patiekalą. Tikrai šitaip gaminsiu ir ateityje. Taip pat būtinai patieksiu ir per Kūčias. Mėginkite ir Jūs. Beje … Skaityti toliau

Vištienos suktinukai su morkų ir sūrio įdaru

Vištienos suktinukai su morkų ir sūrio įdaru

Suktinukai su rudos spalvos plutele ir oranžinės spalvos morkų įdaru puikiai tiks kiekvienai dienai ar net kalėdoms.

Turkiška Velykų pynė

Pynė velykoms

Kad ir kaip viskas būtų chaotiška, visada rasiu laiko Velykų pynei, nes ji man siejasi su švente. Ne keptos vištos ar avies gabalai ir tuo labiau ne visos margosios lietuviškos mišrainės. Taigi šiems metams jau pasiruošiau pynes, dar pasiruošiu margučius ir tokios bus tos šventės. Turkiška pynė pagardinta mahlep prieskoniais kvepia šiek tiek egzotiškiau, nei … Skaityti toliau

Citrininis rikotos pyragas

Citrininis rikotos pyragas tinkantis velykoms

Šis tradicinis itališkas pyragas, puikiai tinkantis Velykoms. Tai itin lengvos ir purios tekstūros citrinų ir rikotos pyragas, kuris gali būti puikus desertas prie popietės arbatos. Rikota suteikia sodrumo ir drėgmės, o citrina suteikia gaivų skonį.⁣ Ingredientai: 120 g sviesto (kambario temperatūros)⁣; 140 g cukraus pudros; 1 citrina (nulupta ir išspausta sultims); 250 g Ricotta sūrio … Skaityti toliau

Velykinis morkų keksas

Velykinio morkų kekso receptas

Tobulas keksas šį pavasarį Velykoms. Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu – tai įspūdingas ir šventinis pyragas, kuris yra lengvas, purios ir drėgnos tekstūros bei kupinas išraiškingo skonio. Jame gausu tarkuotų morkų, cinamono, vanilės ir graikinių riešutų, na, o kremas saldus, kreminis ir pikantiškas. Ingredentai: 300 g miltų⁣; 2 a.š. kepimo miltelių⁣; 1 a.š. vanilės … Skaityti toliau

Skumbrės vyniotinis

Skumbrės vyniotinio su įdarų receptas

Šis skumbrės vyniotinio receptas tinka kaip šaltas užkandis, nes ten pridedama želatinos, kad geriau sukibtų. Jei nuspręsite patiekalą patiekti karštą, želatina gali būti nenaudojama. Ryškus ir gražus perpjovus, puikiai tinka Velykų stalui. Jei valgančiųjų bus daug, geriau imti 2 skumbres ir atitinkamai padvigubinti visų ingredientų kiekį. Ingredientai: Skumbrė – 450 g; Paprika – 100 g; … Skaityti toliau

Itališkas Velykų pyragas “Pasqualina”

Itališkas Velykų pyragas "Pasqualina"

Pyragas Pasqualina yra Itališkas Velykų pyragas, kurio pagrindinis ingredientas yra špinatai arba mangoldai. Pyragas yra sluoksniuotas, o jo viduje yra kiaušiniai, varškė, sūris ir prieskoniai. “Pasqualina” yra sultingas ir skanus nesaldus pyragas Velykoms. Varškės įdaras su špinatais ir lengvu česnako aromatu, papildytas virtais kiaušiniais, puikiai tinka Velykiniam stalui. Ingredientai: Sluoksniuota tešla be mielių – 450 … Skaityti toliau

Kiek virti kiaušinius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti kiaušinius

Tobulų kiaušinių virimo paslaptis yra ne tik laike, tačiau ir kitose detalėse. Pirmiausia, nevalia kiaušinių dėti virti iškarto išimtų iš šaldytuvo. Taip padarius beveik garantuotai kiaušinį lupant dalis baltymo liks prilipusi prie lukšto.

Patarimai verdant kiaušinius

Verdant kiaušinius reikia atsiminti keletą patarimų
Verdant kiaušinius reikia atsiminti keletą patarimų:
  • Jei yra galimybė, geriausia anksčiau išimti kiaušinius iš šaldytuvo ir leisti sušilti iki kambario temperatūros.
  • Nuplaukite juos prieš dėdami į puodą;
  • Vandenį reikia pasūdyti (1 litras vandens – 1 valgomasis šaukštas druskos). Tokiu atveju net įskilęs kiaušinis neištekės.
  • Kiaušinius panardinkite tik į šaltą vandenį. Nuleistas į verdantį vandenį, kiaušinis gali įskilti ir ištekėti baltymai;
  • Verdant, kiaušiniai turi būti visiškai apsemti vandeniu;
  • Kiaušinius virkite ant silpnos ugnies;
  • Išvirus kiaušinius užpilame šaltu vandeniu;

Kiek virti kiaušinius?

Kiaušinio skystumas ar kietumas priklauso nuo to, kiek laiko verda kiaušinis:

  • 2-3 min – itin minkšti
  • 4 min – minkšti
  • 5 min – vidutiniai
  • 8 min – kieti
  • 10 min – itin kieti

Kaip virti kiaušinius?

Kiaušinius reikėtų dėti į kambario temperatūros vandenį ir virti ant vidutinės ugnies. Tuomet yra mažiausiai šansų, jog jie skils virimo metu. Įdėjus į karštą vandenį ar ant itin stiprios ugnies, didesnė tikimybė, jog kiaušiniai skils. Vandeniui užvirus, primažinkite ugnį, jog vanduo vos vos kunkuliuotų.

Kaip išvirti skystą kiaušinį?

Minkštai virtų kiaušinių tryniai yra skysti, o baltymai ne iki galo sutirštėja. Taip pat galite švelniai pradurti apvalkalą ties buku galu, tik nelieskite viduje esančios plėvelės.

  1. Kiaušinius sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad jo lygis būtų 2-3 centimetrais aukščiau už kiaušinius.
  2. Lengvai pasūdykite.
  3. Užvirinkite ant vidutinės ugnies.
  4. Nedelsdami išjunkite viryklę, uždenkite puodą dangčiu ir palikite kiaušinius viduje 1¹⁄2–2 minutėms.

Kiaušinių virimas

Kiaušinių dažymas kopūstais

naturalus kiausiniu dazymas kopustais

Ar kada galėjote pagalvoti, kad galite Velykų kiaušinius, nudažyti natūralia mėlyna spalva raudonaisiais kopūstais? Šiandien aš jums parodysiu, kaip tiksliai Velykoms dažyti kiaušinius kopūstais. Tai labai paprasta! Natūraliai dažyti kiaušiniai yra tiesiog nuostabūs. Priklausomai nuo to, kiek laiko paliekate kiaušinius mišinyje, gausite daugybę mėlynos spalvos atspalvių, nuo šviesiai šviesiai mėlynos iki pat gražios indigo spalvos. … Skaityti toliau