Gaunasi nedidelis mėtinių sausainių kiekis. Jei reikia daugiau, tiesiog padvigubinkite arba patrigubinkite ingredientų kiekį. 😉🍪🌿🍵🌺
Ingredientai:
- Šviežios mėtos – 30 g;
- Cukrus – 100 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Sviestas – 100 g;
- Miltai – 200 g;
- Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.
Sausainių paruošimas

- Mėtą ir cukrų sutrinkite blenderio pagalba ir įpilkite šilto sviesto.
- Atskirai suplakite kiaušinį. Supilkite į pertrintas mėtas. Palaipsniui įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais.
- Tešla turėtų šiek tiek prilipti prie rankų.
- Tešlą susukite į vienodo dydžio kamuoliukus, padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šiek tiek suplokite ruošinius ranka ir šakute, padarykite raštą.
- Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.