- Pagaminsite per: 15min.
- Porcijos: 2 porcijos
Ingredientai:
- 1 kiaušinio;
- 1 puodelio ekologiškų kvietinių miltų;
- 1 puodelio liesų pasukų;
- 4 v.š. tirpinto grietinėlės sviesto;
- 4-5 v.š. cukraus;
- Žiupsnelio vanilinio cukraus;
- 35g kokoso drožlių;
- 1/2 a.š. malto imbiero;
- Vaisių (nebūtinai, patiekimui);
- Klevų sirupo “Meridian”.
Kokosinių blynelių paruošimas
- Kiaušinį išsukti šakute, į jį sudėti cukraus, vanilinio cukraus, kokoso drožles ir imbierą, masę gerai išmaišyti. Į ją supilti pasukas, išsukti viską.
- Tada sudėti miltus, dėti po truputį, kad lengviau išsimaišytų, sudėjus visus miltus ir gerai išmaišius supilti 2 šaukštus sviesto ir išmaišyti dar kartelį.
- Kitus du šaukštus sviesto įkaitinti tefloninėje keptuvėje.
- Tada šaukštu semti tešlą ir dėti į keptuvę, formuojant apskritus blynelius. Daugiau jokių riebalų mums neprireiks, kepsite karštoje keptuvėje be jų.
- Tačiau kepkite ant mažesnės ugnies, kai pamatysite, kad blynelio viena pusė apkepė (o tai įvyks maždaug per 2-3 minutes) apverskite ir pakepkite kitą.
Iškepusius blynelius apliekite klevų sirupu, patiekite su vaisiais (aš naudojau kivi ir greipfrutą), galima pabarstyti cukraus pudra, labai skanu su šviežiomis apelsinų sultimis. Pamatysite – bus labai gardu ir visiškai neriebu! O iš klevų sirupo gusite dar ir nuostabaus aromato, skonio ir vitaminų derinį pusryčiams. Skanių ir jaukių savaitgalių!