Daugelis iš mūsų mėgsta skanius kotletus, o dar labiau – sultingus. Lengvas paprastų ir sultingų kotletų gaminimo receptas pradžiugins jus ir jūsų šeimą.
Ingredientai:
- Malta mėsa (kiauliena) – 800 g;
- Ryžių miltai – 50 g (galite naudoti kvietinius miltus);
- Kiaušiniai – 1 vnt.;
- Druska pagal skonį;
- Prieskoniai pagal skonį.
Įdarui:
- Virti kiaušiniai– 2 vnt.;
- Sviestas – 10 g;
- Sūris – 70 g;
- Grietinė 15% – 20 g.
Paruošimas
- Sumaišykite visus kotletams skirtus ingredientus.
- Įdarui trys kiaušinius ir sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės, supilame lydytą sviestą ir grietinę. Gerai išmaišyti.
- Paimkite porciją faršo, į vidurį įdėkite 1 arb. šaukštelį įdaro, užspauskite kraštus ir suformuokite kotletus.
- Apkepkite kotletus iš abiejų pusių po porą minučių sausoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Tada kotletus perkeliame į kepimo indą, uždengiame folija (uždengti kotletai gaunasi sultingi) ir pašauname į 180 ºC orkaitę 25–30 min.
Skanaus!
[the_ad id=”9498″]