- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 8
Šis nekeptas varškės pyragas su kondensuotu pienu, uogomis ir sausainiais labai tinka į mano paskutiniu metu aptariamą temą, kaip pagaminti lengvai pavykstančius pyragus (ir ne tik juos) su kondensuotu pienu. Tikrai nesunkus paruošti, ingredientų visai nedaug. Sunkiausia dalis išlaukti, kol skoniai “susidraugaus” šaldytuve. O visa kita sugebės padaryti net ir patys dydžiausi virtuvės naujokai. Tad rekomenduoju pasigaminti!
Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Receptui reikės:
- varškės: 400 gramų
- sausainių: 2 pakelių (aš visada naudoju “Selga”)
- sviesto: 200 gramų
- saldinto kondensuoto pieno: 1 skardinės (200 gramų)
- vanilinio cukraus: 1 pakelio
- šviežių uogų: ~300-400 gramų
Paruošimas
- Pradžioje minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi išsuk iki baltumo.
- Tada suberk varškę ir toliau suk, kol pasidarys vientisa masė.
- Tuomet sutrupink sausainius ir įberk į masę bei užpilk kondensuotu pienu. Viską gerai sumaišyk.
- Tuomet berk pasirinktas uogas: braškes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, avietes, šilauoges (galite ir kitas – pagal metų sezoną). Ir vėl maišyk.
- Tada pasiruoštą masę sukrėsk į formą (silikonine arba su atidaromais kraštais), išlygink paviršių.
- Dėk maždaug 60 minučių į šaldiklį, o paskui dar bent 4 valandoms į šaldytuvą (idealiausia būtų palikti per visą naktį).
- Po to pyragą atsargiai išimk iš formos ir puošk uogomis.
- Pjaustyk ir skanauk!
Labai mėgstu įvairiausius nekeptus pyragus ar tortus. Nereikia galvoti ar neperkeps ar jau pakankamai iškepė, tikrai dalinkitės daug dažniau. 🙂