Sluoksniuota silkė su pievagrybiais ir kiaušiniais

Tokios sluoksniuotos silkės receptu su pievagrybiais ir kiaušiniais pasidalino draugė dar iš vaikystės. Sakė, kad šį receptą neseniai atrado ir mane labai ragino išmėginti. Sakė, kad gaunasi labai skaniai… Ir galiu pasakyti tik tiek – labai skanu, mūsų šeimoje taip pat šis patiekalas iškart prigijo. Bus gaminama dar ne kartą, o kad receptas nepasimestų, juo pasidalinu ir su Jumis visais!

Receptui reikės:

  • silkės filė: 7 filė
  • pievagrybiai: ~650 gramų
  • svogūnai: 1 didelio (arba 2 vidutinio dydžio)
  • kiaušiniai: 3 (arba pagal skonį)
  • mėgstamas majonezas
  • druska
  • pipirai
  • aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų (kepimui)

Paruošimas

  • Pirmiausia svogūną supjaustyk vidutiniškai (itin smulkiai nereikia) ir dėk kepti.
  • Pievagrybius nulupk ir supjaustyk (taip pat vidutiniškai), dėk į apkeptus svogūnus, berk šiek tiek druskos ir pipirų, pakepk (aš pati kepu kol išgaruoja pievagrybių paleistos sultys).
  • Palik atvėsti.
  • Kiaušinius išvirk kietai ir atvėsintus, nuluptus, sutarkuok burokinės tarkos pagalba.
  • Silkės file supjaustyk kubeliais (mano turima filė buvo su aliejumi, tai pirmiausia nusisausinau popieriniu rankšluosčiu).
  • Tada į norimą salotinę (labiausiai tinka tolygi, nesiaurėjanti į apačią) dėk sluoksniais: silkės kubelius, majonezą (pagal savo skonį, galima tik patepti, galima dėti ir visą sluoksnį, aš pati tolygiai patepu), pievagrybius, majonezą, kiaušinius, tuomet vėl silkę ir taip toliau. Man šį kartą gavosi visko po du sluoksnius, viršutinis būtinai privalo būti kiaušiniai.
  • Tuomet salotinę apdenk maistine plėvele ir dėk į šaldytuvą. Turi susistovėti ir skoniai susidraugauti tarpusavyje, tad palaikyk bent per naktį.
  • Patiek ir skanauk!


2 komentarai apie “Sluoksniuota silkė su pievagrybiais ir kiaušiniais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą