Augdama tikrai niekada negalvojau, kad užaugusi gaminsiu pyragus su silke ir pievagrybiais. Ir štai visai neseniai ta diena atėjo, kai išmėginau būtent tokį receptą. Ir ką galiu pasakyti? Tikrai labai patiko. Valgėme ir kartojome, kad negali būti taip skanu. Paruošimas tikrai nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. O rezultatas pranoksta lūkesčius. Tad būtinai rekomenduoju ir Jums išmėginti jau šiandien arba artimiausiu metu. Einam prie recepto. 🙂
Receptui reikės:
Tešlai:
- miltai: 350 gramų
- sviestas: 50 gramų
- grietinė: 100 mililitrų
- kiaušiniai: 1
- druska
Įdarui:
- sūdyta silkės filė: 500 gramų
- šalta juodoji arbata
- kiaušiniai: 4
- pievagrybiai: 200 gramų
- svogūnai: 1
- sviestas: 100 gramų
- grietinė: 100 mililitrų
- petražolės
- krapai
- malti pipirai
- druska
Taip pat:
- kiaušiniai: 1 (pyragui aptepti)
Paruošimas
- Pasiruošk įdarą: Silkių filė išmirkyk šaltoje juodojoje arbatoje, nusausink ir supjaustyk kubeliais.
- Kiaušinius kietai išvirk, nulupk ir susmulkink.
- Pievagrybius ir svogūną susmulkink bei pakepink svieste.
- Atvėsusius sumaišyk su grietine ir prieskoniais.
- Iš tešlai nurodytų ingredientų pasigamink grietininę tešlą. Ją iškočiok į du lakštus, kurių vienas truputį didesnis už kitą.
- Didesnįjį lakštą tiesk į 26-28 centimetrų skersmens kepimo formą.
- Ant jo dėk vieną sluoksnį grybų įdaro, sluoksnį silkės gabaliukų, pabarstyk susmulkintais kiaušiniais ir vėl dėk sluoksnį grybų įdaro.
- Pabarstyk susmulkintais žalumynais.
- Tešlos kraštus viršuje užlenk, o pyrago viršų uždenk mažesniuoju lakštu.
- Pyragą maždaug 30 minučių palaikyk šaltai.
- Po to pyrago viršų aptepk kiaušinio plakiniu ir kepk labai karštoje orkaitėje 10 minučių.
- Paskui temperatūrą sumažink ir kepk dar apie 20 minučių.
- Pjaustyk ir skanauk!