Turinys
Neseniai pradėjau ieškoti naujų skonių ir taip gimė šis makaronų patiekalas. Riešutų sviestas ir kokosų grietinėle suteikia švelnų ir šiek tiek saldų skonį, kuris puikiai dera su čili aštrumu. Šį patiekalą galite pritaikyti savo skoniui. Jei nemėgstate aštraus maisto, naudokite mažiau čili, taip pat galite pridėti daugiau daržovių. Manau, kad puikiai tiktų šiaudeliais pjaustytos morkos ar pievagrybiai.
Ingredientai:
- 100 g udon makaronų*;
- 1 stiklinės šiaudeliais supjaustyto kopūsto;
- 1 blokelio tofu (150 g);
- apie 10 mažųjų kukurūzų;
- 2 šaukštai riešutų sviesto;
- 4 šaukštai kokosų grietinėlės;
- 1 šaukštelis čili dribsnių**.
Paruošimas:
- Supjaustykite tofu kubeliais, mažuosius kukurūzus – apie 0.5 cm storio riekelėmis.
- Sudėkite tofu į karštą keptuvę ir kepkite, kol šonai skaniai apskrus. Tada į keptuvę sudėkite kukurūzus ir kopūstus.
- Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakelio.
- Pašildykite riešutų sviestą mikrobangų krosnelėje, kad jis būtų skystesnis. Jį sumaišykite su kokosų grietinėle, čili dribsniais. Įpilkite ir 3-4 šaukštus vandens, jei padažas labai tirštas.
- Kai kopūstai suminkštės, į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite.
* Tinka ir kiti ilgi, ploni makaronai. Ryžių makaronai – puikus variantas be gliuteno.
** Daugiau arba mažiau, priklauso nuo to, ar mėgstate aštrų maistą.
[the_ad id=”6305″]