Jeigu jums nusibodo įprasti, gerklę užkemšantys, sausi arba per riebūs ir nesaldūs blyneliai, išbandykite šį receptą.
Kiek gurmaniški, minštučiai, nelabai riebūs, dailūs, desertiniai blyneliai puikiai derės su vos rūgštesne uogiene (geriausia – sumažintu cukraus kiekiu). Su nurodytais produktais ir proporcijomis pamaitinsite du tris išalkusius vaikus arba vieną kitą suaugusį smaližių.
Ingredientai:
- 1 didelis kiaušinis (55-60g);
- 200 ml grietinėlės (plakamosios);
- 2 v.š. tirpinto sviesto;
- 5 v.š. rudojo cukraus;
- 50 g tirpinto tamsaus šokolado;
- 1 v.š. kakavos (nesaldintos);
- 1 a.š. tirpios kavos miltelių;
- pusė šaukštelio malto muskato;
- 1/3 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų;
- 3/4 puodelio miltų (nepilnai 100g);
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1 v.š. riešutų aliejaus.
Blynelių paruošimas
- Kiaušinį įmušti į dubenį, išsukti šakute, sudėti cukrų, įpilti pusę kiekio grietinėlės, išsukti masę. Supilti likusią grietinėlę, ištirpintą sviestą, išmaišyti. Sumaišyti kakavos, kavos miltelius su muskatu ir pipirais. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais. Pusę miltų su kepimo milteliais supilti į tešlą, išmaišyti, tada sudėti prieskonius sumaišytus su kakava, tirpintą šokoladą. Labai gerai išmaišyti tešlą. Sudėti likusius miltus, paruošti skystoką tešlą blynams.
- Keptuvėje įkaitinti šaukštą riešutų aliejaus, sumažinti ugnį. Šakštu dėti blynelius, išlyginti paviršių ir kepti apie 2min., tada apversti šakute ir dar pakepti maždaug tiek pat laiko. Žiūrėkite pagal save, neleiskite blyneliams apdegti. Bet daugiau aliejaus nepilkite – kepkite sausoje, būtinai tefloninėje keptuvėje, laiku apversdami blynelius, kad dailiai apkeptų ir neprisviltų.
Patiekiau blynelius, aptepusi slyvų uogiene ir papuošusi keliom uogelėm ir dideliais cukraus “kristaliukais”. Skanu su šaltu pienu arba nesaldinta arbata.