Pjaustyti agurkai žiemai

Pjaustytų agurkų žiemai receptas

Agurkų salotos žiemai yra greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Receptas be virimo ir sterilizavimo, o salotos puikiai išsilaiko visą žiemą. Ruošiame kaip įprastas salotas, tada dedame į stiklainius. Iš nurodyto produktų kiekio gaunami 4 litriniai stiklainiai. Ingredientai: Agurkai – 3 kg; Svogūnai – 500 g; Česnakai – 2 galvutės; Cukrus – 180 g; Druska – … Skaityti toliau

Agurkai su dilgėlėmis žiemai

Marinuotų agurkų su dilgėlėmis receptas

Traškūs marinuoti agurkai – dažnas svečias ant mūsų stalo, ypač žiemą. Siūlau jums įdomų naminių agurkų su dilgėlėmis receptą – mėgstantiems aštriau.  Pats laikas papildyti sandėliukus įdomiais ruošiniais! Dilgėlės yra pažįstamos kiekvienam žmogui. Pažintis daugeliui prasidėjo dar vaikystėje, kai vasarą lakstant po pievas ar žaidžiant slėpynių neretai būdavo išsidilginamos kojos. Dažniausiai dilgėlės yra laikomos piktžolėmis, … Skaityti toliau

Obuolių uogienė su cinamonu

Obuolių uogienės su cinamonu receptas

Yra žinoma, kad Lenkijoje uogienė buvo verdama iš pernokusių obuolių be cukraus. Tris dienas troškino ant silpnos ugnies, o paskui išdėliodovo į molinius puodus. Tokią uogienę galima būvo laikyti keletą metų. Siūlome paprastesnį šio skanėsto paruošimo būdą. Išsivirkite obuolių uogienę žiemai su cinamonu! Ingredientai: Obuoliai – 3 kg; Cukrus – 1 kg; Malto cinamono – … Skaityti toliau

Kaip marinuoti jalapeno pipirus?

Kaip ir kiek laiko reikia marinuoti jalapenus

Paruošti jalapeno atsargų žiemai nėra sunku, jeigu tik turite šviežių jalapeno pipirų. Be marinavimo paprastesnis būdas būtų džiovinti, tačiau mums skaniau konservuoti, tuo labiau kad tai nėra sudėtinga. Jums reikės: Jalapeno pipirų; Druskos; Cukraus; Obuolių acto; Vandens. Pasiruošiam pipirus Nuplauname ir supjaustome patinkamo storio griežinėliais. Kotelius išmetame. Prigrūdžiame stiklainėlį šito gėrio. Patarčiau rinktis nedidelius indelius, … Skaityti toliau

Bananų uogienė su kadagio uogomis

Bananų uogienė su kadagio uogomis

Kalėdų, maži ar dideli, laukiame visi! Ypatingas metas, kuriam pradedame ruoštis prieš kelias savaites, mintyse dėliodami artimųjų vardus, galvodami, kuo galėtumėme juos nudžiuginti. Šiais metais prisidėjau ir aš prie skanių ir netikėtų dovanų idėjų. Mielos dovanos, pagamintos su meile visad džiugina ir glosto širdį. Kartais tereikia tiek nedaug. Paieškos, laikas, kantrybė, teigiamos emocijos ir energija … Skaityti toliau

Klementinų džemas

Klementinų džemo receptas

Kaip tikros žiemos saulės – apelsinai ir visi jų giminaičiai praskaidrina tiek savo spalva, tiek sultingu rūgščiai saldžiu skoniu niūresnes šaltojo sezono dienas. Pačiam sezonui įpusėjus, gausus derlius užgriuvo tiek parduotuves, tiek pakeles su sunkvežimiais, atvykusiais iš pietinės Italijos. Tad prieš porą savaičių grįžtant iš kalnų, neatsispyriau pagundai sustoti ir nusipirkau visą dėžę. Klementinai – … Skaityti toliau

Kriaušių “Mostarda”

Kriaušių “Mostarda”

Keičiasi derlius, keičiasi ir gomurio malonumai. Salotas ir šaltus užkandžius vis dažniau keičia keptos daržovės su šiltu, besilydančiu sūriu, risotto su gorgonzola, garuojanti trinta sriuba, ir kiti comfort food džiaugsmai. Receptas labai nesudėtingas, tik misija bus susirasti garstyčių eterinį aliejų, dar kitaip garstyčių esencija vadinamą. Aš užtrukau nemažai, kol visgi vienoje ekologiškų maisto produktų parduotuvėlėje … Skaityti toliau

Melionų uogienė – 3 variantai

Melionų uogienės receptai

Tie ryškios saulės spalvos kalnai, pūpsantys iš nedidelių sunkvežimių priekabų prie beveik kiekvienos didesnės sankryžos, abejingų nepalieka. Sustojus pasidomėti kas, kaip ir už kiek, net nepastebi, kaip prekeivis jau krauna į bagažinę visą dėžę melionų aiškindamas, kad negali nepasinaudoti jo siūloma akcija desimčiai kilogramų. O kad jau akcija, tai imk ir dvidešimt. Tai ir paėmeme… … Skaityti toliau

Troškinti kopūstai su grybais žiemai

Troškinti kopūstai su grybais žiemai

Na ką gi, kopūstų turiu, grybų turiu, laiko taip pat, tai nutariau pagaminti šiuos, mano martelei labiausiai patinkančius konservus. Šiam troškiniui naudojau šaldytus ir džiovintus grybus. Troškinti kopūstai su džiovintais grybais Ir kuo daugiau džiovintų grybų, tuo gardesnis troškinys gaunasi. Anksčiau gamindavau be jų. Ir vis per tą žmogaus skūpumą! 😏 Ingredientai: 2,5 kg šviežių … Skaityti toliau

Kaip virti mėlynių uogienę?

Kiek virti mėlynių uogienę žiemai

Miško uogų karalienė – mėlynės – pagrįstai laikoma viena iš naudingiausių. Šiose uogose yra vitaminų A, C, PP, B, taninų, geležies, karotino, bet svarbiausia – didžiulis kiekis antioksidantų. Iš mėlynių gaminami putėsiai ir želė, verdami kompotai, taip pat nepaprastai skanu yra mėlynių uogienė. Pateikiame keletas įdomių mėlynių uogienės receptų, kuriuos rasite žemiau.

Kaip išvirti mėlynių uogienę?

Produktai:

1 kilogramui mėlynių reikia 1,5 kilogramo cukraus

Mėlynių uogienės virimas žiemai
Mėlynių uogienė žiemai

Paruošimas:

  1. Mėlynes nuplaukite, supilkite į dubenį ir užpilkite panaudoje puse cukraus.
  2. Uždenkite dubenį ir palikite 6 valandoms.
  3. Nupilkite susidariusias sultys, į jas suberkite likusį cukrų ir išvirkite sirupą.
  4. Supilkite mėlynes į sirupą ir po užvirimo virkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  5. Uogienę atvėsinkite ir supilkite į stiklainius.

Mėlynių uogienė su prieskoniais

Ingredientai:

  • Mėlynės – 1 kg;
  • Cukrus – 1 kg;
  • Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
  • Maltas muskato riešutas – 0,5 šaukštelio;
  • Cinamonas – 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Vanduo – 150 ml;
  • Pektinas – 10 g.

Paruošimas:

  1. Mėlynės išrūšiuojamos, nuplaunamos ir leidžiama joms nuvarvėti.
  2. Tada uogos supilamos į indą uogienėms gaminti, į jas dedama citrinos sulčių, vandens, malto muskato riešuto, cinamono, pektino ir pastatoma ant nedidelės ugnies.
  3. Kai tik mėlynių uogienė užverda, į jį įpilama cukraus ir verdama 15 minučių, dažnai maišant ir pašalinant putas.
  4. Paruošta uogienė supilama į stiklainius.

Mėlynių uogienė su bruknėmis

Ingredientai:

  • Mėlynės – 1 kg;
  • Bruknės – 1 kg;
  • Cukrus – 1,2 kg;
  • Vanduo – 400 ml.

Paruošimas:

  1. Mėlynės ir spanguolės rūšiuojamos ir kruopščiai nuplaunamos.
  2. Mėlynės ir bruknės pakaitomis blanširuojamos verdančiame vandenyje, kol suminkštės.
  3. Tada uogas sutrinkite trintuvu arba per mėsmale, sumaišykite viename puode.
  4. Į uogų tyrę suberkite cukrų, uždėkite puodą ant nedidelės ugnies, užvirinkite.
  5. Nedidindami kaitros virkite, kol sutirštės, dažnai maišydami ir pašalindami susidariusias putas.
  6. Paruošta uogienė supilama į sterilizuotus stiklainius ir uždaroma.
Mėlynės
Mėlynės

Mėlynių-aviečių uogienė

Ingredientai:

  • Mėlynės – 500 g;
  • Avietės – 500 g;
  • Cukrus – 1 kg.

Paruošimas:

  1. Mėlynės ir avietės rūšiuojamos (pašalinamos šiukšlės, pažeistos ir sugedusios uogos) ir nuplaunamos.
  2. Uogas sumalkite trintuvu arba mėsmale.
  3. Į uogų tyrę įpilkite cukraus ir uždėkite ant nedidelės ugnies.
  4. Nuolat maišydami užvirinkite mišinį ir virkite, kol cukrus visiškai ištirps.
  5. Tada uogienė nukeliama nuo ugnies, supilstoma į sterilizuotus stiklainius ir užsukama.

Kaip džiovinti avietes?

kaip ir kiek laiko reikia džiovinti avietes namuose žiemai

Daugėlis avietes žiemai šaldo, o tai taip pat labai patogu. Kitas puikus būdas išsaugoti šią uogą, yra aviečių džiovinimas. Kad ir kaip keistai tai skambėtų, avietės gerai išdžiūsta. Tiesa, tam jums reikia elektrinio džiovintuvo. Orkaitėje ar po atviru dangumi avietės sunkiai išdžiūsta, nes aviečių uoga yra sultinga. Ji greitai pradeda leisti sultis ir gesti. Todėl avietė turi būti greitai džiovinama ir gerai vėdinama. Tam kuo puikiausiai tinka elektrinis džiovintuvas.

Džiovinimui rinkitės šiek tiek neprinokusias uogas, o pernokusias avietes naudokite uogienei virti. Džiovinimo metu nelieskite uogų, kad nepradėtų išsiskirti sultys. Vietomis galite keisti džiovyklos padėklus. Gerai išdžiovintos avietės lengvai susitrina tarp pirštų.

Maltos avietės žiemai
Išdžiovintos avietės

Kuo naudingos džiovintos avietės?

Džiovintos avietės šalina iš organizmo toksinus ir kenksmingas medžiagas, kovoja su peršalimu ir gripu, gerina odos būklę. Džiovintų aviečių atsargos žiemai naudingos ir reikalingos kiekvienam.

Aviečių džiovinimas elektrinėje džiovyklėje

Kaip namuose išdžiovinti avietes?
Namuose išdžiovintos avietės

Darbui mums reikia šviežių neplautų aviečių, elektrinės džiovyklės.

Paruošimas:

  1. Avietes reikia perinkti. Pašalinkite pažeistas uogas, stiebus bei lapus.
  2. Ant džiovyklės grotelių išdėliokite avietes vienu sluoksniu. Džiovinkite 60 ° C temperatūroje. Tai užtruks maždaug 12–14 valandų.
  3. Avietės yra paruoštos. Džiovintas avietes laikykite sausoje, sandariai uždarytoje talpykloje vėsioje, tamsioje vietoje.

Aviečių džiovinimas orkaitėje

Džiūvimo laikas: 6-8 valandos

  1. Išdėliokite avietes vienu sluoksniu ant kepimo skardos. Įsitikinkite, kad tarp jų yra nedidelis atstumas.
  2. Įjunkite orkaitę 60°C. Pašaukite uogas.
  3. Retkarčiais pamaišykite medine mentele. Taip uogos neprilips prie paviršiaus ir nesudegs.
  4. Atidarykite orkaitės dureles, kad avietės neiškeptų. Vedinimą kartoti nuo 5-6 minučių iki 5 kartų per 1 valandą.
  5. Džiovinimo laikas 6-8 valandos.

Kur naudoti džiovintas avietes?

Tokios avietės puikiai tinka verdant arbatą, ruošiant kompotus ir žele, dedant į kepinius bei puošiant desertus.

Džiovintas avietes taip pat galite sumalti kavamalėje ir dėti jas į kremus, ledus, desertus, papuošti pyragus, bandeles ir keksus.

Džiovintų aviečių laikymas

Džiovintas avietes laikykite sandariai uždarytoje sausoje talpykloje, tamsioje ir vėsioje vietoje. Taip jos ilgiau išsaugo naudingus vitaminus. Sudėkite į sandarų indą (stiklainį ar indą) ir purtykite 2 kartus per dieną – taip drėgmės lygis (geriausia mažiau nei 20%) išsilygins tarp visų uogų: vienose gali būti daugiau drėgmės, kitose mažiau. Jei stiklainio viduje matote kondensaciją, uogos turite pradžiovinti. Tokias atsargas galite turėti ištisus dvejus metus ir jos nesuges.