Turinys
Keičiasi derlius, keičiasi ir gomurio malonumai. Salotas ir šaltus užkandžius vis dažniau keičia keptos daržovės su šiltu, besilydančiu sūriu, risotto su gorgonzola, garuojanti trinta sriuba, ir kiti comfort food džiaugsmai.
Receptas labai nesudėtingas, tik misija bus susirasti garstyčių eterinį aliejų, dar kitaip garstyčių esencija vadinamą. Aš užtrukau nemažai, kol visgi vienoje ekologiškų maisto produktų parduotuvėlėje mano akys įsižiebė, kai atsakymas buvo: turime! Būna ir garstyčių sėklyčių, tačiau to paties rezultato, dėja, nebus nors ir visą maišelį supiltumėte. O gal vis tik, ir, Lietuvoje, nebus taip sudėtinga rasti. Duokit žinoti, kas eis į paieškas.
2-iems nedideliems stiklainiams
Ingredientai:
- 1 kg kriaušių;
- 450 g cukraus;
- 1 citrina;
- 1 cinamono lazdelė;
- 10 garstyčių eterinio aliejaus lašų.
Paruošimas:
- Nulupkite kriaušes, išimkite šerdis, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į aliuminio arba storesnio dugno puodą. Apliekite išspaustomis pusės citrinos sultimis, o kitą citrinos pusę supjaustykite griežinėliais, suberkite cukrų ir įdėkite cinamono lazdelę. Virkite ant vidutinės ugnies, maišydami karts nuo karto, ir nugriebdami susidariusias putas.
- Virkite iki kol uogienė sutirštės, ir nebekris lengvai nuo šaukšto. Nuimkite nuo ugnies ir įlašinkite 10 garstyčių eterinio aliejaus lašų. Nepersistenkite, nes bus tikrai aitru.
- Supilkite mostardą į sterilius stiklainius, užsukite, ir apverstus aukštyn ant dangtelių laikykite iki kol atvės ir pasidarys vaakumas.
Mostardą vėsioje ir sausoje vietoje galite laikyti iki 6 menesių.
Ragaukite kriaušių mostardą su kietesniais baltais sūriais ar mėlynaisiais. Puikiai tiks su lietuvišku varškės sūriu be priedų.