Liesos salotos kūčioms su grybais

Tokios salotos kūčioms ruošiamos su bet kokiais grybais, net ir gerai nuplautais sūdytais, tačiau patartume naudoti pievagrybius: jie labai greitai iškepa, o skonis ir tekstūra tinkamiausia. Imkite tik pačius mažiausius, stipriausius ir šviežiausius grybus! Jei nuspręsite tokį patiekalą gaminti su džiovintais miško grybais, pirmiausia juos išvirkite.

  • Porcijos: 4-6
  • Paruošimo laikas: apie 1 val.

Ingredientai:

  • 3-4 vidutinės bulvės;
  • 600 g grybų;
  • 4 marinuoti agurkai;
  • 1 kekė žalių svogūnų;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Padažui:

  • 1 v.š. garstyčių su sėklomis;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • Žiupsnelis saldžiosios paprikos;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

  1. Liesoms grybų salotoms paruoškite padažą. Sumaišykite garstyčias su citrinos sultimis, druska, pipirais, pagardinkite paprika, tada įpilkite aliejaus. Prieš pat ruošiant salotas, šį mišinį suplakite šakute.
  2. Jei norite, kad salotos būtų išties liesos, bulves kepkite 200 ° C temperatūros orkaitėje (folijoje). Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  3. Grybams nupjaukite kojelių galus ir supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Česnako skiltelę stambiai sukapokite, dėkite į keptuvę, apliekite aliejumi, kaitinkite, kol česnakas pradės ruduoti. Išimkite česnaką, suberkite grybus į aromatinga aliejų, kepkite ant stiprios ugnies 2-3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Agurkus perpjaukite per pusę arba ketvirčiais išilgai, tada supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite žalią svogūną. Sumaišykite šiltus grybus ir žaliuosius svogūnus, tada sudėkite bulves ir agurkus.
  5. Sumaišykite salotas su padažu, jei reikia, įberkite daugiau pipirų. Leiskite pastovėti 10 minučių ir patiekite.
Bulvių salotos kūčioms su grybais
Bulvių salotos kūčioms su grybais
NAUDINGAS PATARIMAS: bulves liesoms salotoms su grybais geriausia virti arba kepti dieną prieš gaminimą. Paruoštoms bulvėms leiskite visiškai atvėsti ir padėkite į šaldytuvą iki ryto. Taip bus lengviau bulves supjaustyti tvarkingais kubeliais.
BEJE: į padažą liesoms salotoms su grybais galite įdėti nedidelę išspausta česnako skiltelę – patiekalo skonis įgaus malonių pikantiškų natų.


Parašykite komentarą