🍤 Krevečių salotos su kariu

Jei nesinori ir vėl eiti į japonišką restoraną, kur už dešimt eurų gali prisivalgyti į valias ir nemokamai pasimėgauti vaizdu į siaurą gatvę, su tomis pačiomis žaliomis langinėmis ir į kamputį Genovos akvariumo, geriau jau pasižvalgyti šviežių krevečių turguje. Ir pasigaminti štai tokias salotas namuose – sočios, šiltos ir labai skanios. Be to, užtruksite vos 10-15 minučių.

Pikantiškos krevečių salotos su kariu
Pikantiškos krevečių salotos su kariu
  • Trukmė: 10-15 min.
  • Porcijos: viena

Ingredientai:

  • įvairių salotų lapų mišinio;
  • nedidelio šviežio agurko;
  • kelių slyvinių pomidoriukų;
  • kelių juostelių saldžiosios paprikos;
  • saujos didelių krevečių;
  • 2 šaukštų graikiško jogurto;
  • šviežių krapų;
  • šviežios kalendros;
  • apelsininio pipiro;
  • juodųjų pipirų;
  • kario miltelių;
  • druskos;
  • gabalėlio sviesto.

Salotų paruošimas

  1. Salotas nuplaukite, suplėšykite ir sudėkite į lėkštę.
  2. Supjaustykite šviežio agurko, pomidoro ir paprikos, sumaišykite su salotų lapais.
  3. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto. Prieš apkepinant krevetes, nugnybkite jų uodegėles.
  4. Kai sviestas įkais – sudėkite krevetes, krapus ir kalendrą. Apkepinkite kelias minutes ant silpnos ugnies, suberkite pipirų, druskos, kario, supilkite jogurtą ir dar patroškinkite kelias minutes.
  5. Padažą supilkite ant salotų, tiesiai iš keptuvės.
  6. Tada sukraukite ant viršaus krevetes.

Skanaus!!!



Parašykite komentarą