Turinys:
Jei nesinori ir vėl eiti į japonišką restoraną, kur už dešimt eurų gali prisivalgyti į valias ir nemokamai pasimėgauti vaizdu į siaurą gatvę, su tomis pačiomis žaliomis langinėmis ir į kamputį Genovos akvariumo, geriau jau pasižvalgyti šviežių krevečių turguje. Ir pasigaminti štai tokias salotas namuose – sočios, šiltos ir labai skanios. Be to, užtruksite vos 10-15 minučių.
- Trukmė: 10-15 min.
- Porcijos: viena
Ingredientai:
- įvairių salotų lapų mišinio;
- nedidelio šviežio agurko;
- kelių slyvinių pomidoriukų;
- kelių juostelių saldžiosios paprikos;
- saujos didelių krevečių;
- 2 šaukštų graikiško jogurto;
- šviežių krapų;
- šviežios kalendros;
- apelsininio pipiro;
- juodųjų pipirų;
- kario miltelių;
- druskos;
- gabalėlio sviesto.
Salotų paruošimas
- Salotas nuplaukite, suplėšykite ir sudėkite į lėkštę.
- Supjaustykite šviežio agurko, pomidoro ir paprikos, sumaišykite su salotų lapais.
- Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto. Prieš apkepinant krevetes, nugnybkite jų uodegėles.
- Kai sviestas įkais – sudėkite krevetes, krapus ir kalendrą. Apkepinkite kelias minutes ant silpnos ugnies, suberkite pipirų, druskos, kario, supilkite jogurtą ir dar patroškinkite kelias minutes.
- Padažą supilkite ant salotų, tiesiai iš keptuvės.
- Tada sukraukite ant viršaus krevetes.
Skanaus!!!