Ši tarta su sviestine, traškia sausainius primenančia plutele, plaktu maskarponės įdaru ir šviežiomis braškėmis – gardus, lengvas ir džiuginantis vasaros desertas!
Tešlai:
- 200 g miltų;
- 50 g cukraus pudros;
- Žiupsnelis druskos;
- 120 g sviesto (šalto);
- 1 kiaušinis.
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite sausus ingredientus. Sudėkite šaltą sviestą ir išmaišykite iki gausite rupią, į šlapią smėlį primenančią tekstūrą tešlą. Įmuškite kiaušinį ir maišykite iki tešla susirenka į rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1val į šaldytuvą.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir ja išklokite 23 cm formą su nuimamu dugnu. Dėkite į šaldymo kamerą 30min.
- Pagrindą pabadykite šakute, įklokite foliją į kurią supilkite ryžių ar pupelių (dėl svorio, kuris neleistų tešlai pūstis), kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190 °C, 20min.
- Išimkite svorį su folija ir kepkite papildomai 10-15min. Atvėsinkite.
Įdarui:
- 200 g maskarponės sūrio;
- 200 g grietinėlės;
- 40 g cukraus pudros;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 300 g šviežių braškių.
Gaminimo eiga:
- Į didelį maišytuvo dubenį supilkite grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą ir plakite dideliu greičiu, kol susidarys minkštos smailės, į plaktą grietinėlę suberkite maskarponės sūrį ir plakite iki standžių putų.
- Plaktu maskarponės kremu išklokite tartą, išlyginkite, o ant viršaus išdėliokite šviežias braškes.
- Prieš patiekdami leiskite pailsėti šaldytuve 30 minučių.