Braškių maskarponės tarta

Ši tarta su sviestine, traškia sausainius primenančia plutele, plaktu maskarponės įdaru ir šviežiomis braškėmis – gardus, lengvas ir džiuginantis vasaros desertas!⁣

Tešlai:

  • 200 g miltų⁣;
  • 50 g cukraus pudros⁣;
  • Žiupsnelis druskos⁣;
  • 120 g sviesto (šalto)⁣;
  • 1 kiaušinis⁣.

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite sausus ingredientus. Sudėkite šaltą sviestą ir išmaišykite iki gausite rupią, į šlapią smėlį primenančią tekstūrą tešlą. Įmuškite kiaušinį ir maišykite iki tešla susirenka į rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1val į šaldytuvą.
  2. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir ja išklokite 23 cm formą su nuimamu dugnu. Dėkite į šaldymo kamerą 30min.
  3. Pagrindą pabadykite šakute, įklokite foliją į kurią supilkite ryžių ar pupelių (dėl svorio, kuris neleistų tešlai pūstis), kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190 °C, 20min.
  4. Išimkite svorį su folija ir kepkite papildomai 10-15min. Atvėsinkite.⁣

Įdarui:

  • 200 g maskarponės sūrio⁣;
  • 200 g grietinėlės⁣;
  • 40 g cukraus pudros⁣;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto⁣;
  • 300 g šviežių braškių⁣.

Gaminimo eiga:

  1. Į didelį maišytuvo dubenį supilkite grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą ir plakite dideliu greičiu, kol susidarys minkštos smailės, į plaktą grietinėlę suberkite maskarponės sūrį ir plakite iki standžių putų.
  2. Plaktu maskarponės kremu išklokite tartą, išlyginkite, o ant viršaus išdėliokite šviežias braškes.
  3. Prieš patiekdami leiskite pailsėti šaldytuve 30 minučių.


Parašykite komentarą