Silkė su avokadu ir lengvai pakeptais persimonais

Praėjusių metų mano kūrinys atiduodamas jūsų teismui tik dabar. Labai rekomenduoju prieš šventes pasigaminti nedidelį silkės kiekį, būtent tik degustacijai. Jeigu patiks gaminame iš vienos silkės, tai yra iš dviejų filė, tada vaisių kiekį padidiname iki vieno avokado ir vieno persimono. Mūsų šeimai tikrai labai patiko, tad didelė tikimybė, kad patiks ir jūsiškei.

Receptui reikės:

  • matjes silkės filė: 1
  • avokadai: 0,5
  • persimonai: 0,5
  • svogūnėliai: 1 labai mažo
  • granatų sėklos
  • malti kvapieji pipirai
  • rūkytos paprikos milteliai
  • balsamico kremas
  • kalendros arba petražolių lapeliai
  • aliejus

Paruošimas

  • Pirmiausia svogūnus pakepink iki geltonumo, tada suberk juostelėmis pjaustytą persimoną, užberk pipirų ir lengvai apkepk. Persimonai neturėtų pilnai suminkštėti.
  • Tada supjaustyk silkę juostelėmis ir sudėk į serviravimo indą.
  • Ant silkės uždėk smulkiais kubeliais pjaustytą avokadą ir atvėsusius kepintus persimonus.
  • Užberk šiek tiek paprikos miltelių ir granatų sėklų.
  • Apšlakstyk šiek tiek0 balsamico kremo, papuošk kalendros šakele.
  • Patiek ir skanauk!
silkė su avokadais ir persimonais
silkė su avokadais ir persimonais


Parašykite komentarą