Moliūgų vafliai

Pakanka vieno žvilgsnio į šiuos vaflius, kad suprastum, jog jie neįprasti! Patys vafliai yra minkšti, purūs. Moliūgų vafliai ypač tinka su medumi!

Ingredientai:

  • Moliūgų tyrė (keptas moliūgas) – 250 g;
  • Kefyras – 150 ml;
  • Cukrus – 20 g;
  • Kiaušiniai – 1 vnt;
  • Miltai – 50-60 g;
  • Sviestas – 20 g;
  • Graikiniai riešutai (nebūtina) – 10 g;
  • Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.

Paruošimas

  1. Kepta moliūgą sutrinkite, sumaišykite su cukrumi, žiūpsneliu druskos ir kiaušiniu.
  2. Jei naudojate riešutus, juos susmulkinkite ir suberkite į tešlą.
  3. Kefyrą šiek tiek pašildykite, supilkite į tešlą, išmaišykite.
  4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Sumaišykite. Paskutinį supilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite.
  5. Tešla vafliams paruošta. Kepkite vaflinėje.

Skanaus!

[the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą