Neabejodama galiu pavadinti šias salotas naujomis mano mėgstamiausiomis salotomis su burokėliais, nes nors jos tokios žiemiškos, bet labai gaivios. Kartu naudojau mung pupeles, kurios man patinka dėl mažytės formos, bet jei vietinėje parduotuvėje jų nėra (nors Lietuvoje jomis prekiaujama daugelyje parduotuvių, pati net pagooglinau), tai visada galite jas pakeisti žaliaisiais lęšiais, sojos pupelėmis ar kitomis smulkiomis pupelėmis.
Burokėlius rinkitės nedidelius ir juos geriau kepkite orkaitėje, nes taip jie bus saldesni ir geriau derės prie kitų salotų ingredientų. Taigi skanaus!
- Porcijos: 4 asmenims
Ingredientai:
- 1 st mung pupelių;
- 4-5 vidutinio dydžio ar mažesnių burokėlių;
- 1 didelio saldaus obuolio;
- Saujos gražgrastės;
- Saujelės šviežių krapų.
Padažui:
- 1 v.š. garstyčių su grūdeliais;
- 3 v.š. citrinos sulčių;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite išbrinkti apie 2 valandas, tada užpilkite švariu vandeniu ir virkite apie 30 minučių, kol jos bus minkštos. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite.
- Burokėlius nuplaukite, apiberkite druska, pipirais ir šiek tiek alyvuogių aliejumi, suvyniokite į kepimo popierių, tada į aliuminio foliją. Dėkite kepti į 200C orkaitę 50-60 minučių, kol bus minkšti. Atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais.
- Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Gražgrastę ir krapus taip pat smulkiai supjaustykite.
- Dubenyje sumaišykite pupeles, burokėlį, obuolį, gražgrastę ir krapus. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite garstyčias, citrinų sultis ir aliejų, pagardinkite druska ir pipirais.
- Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.
Skanaus!