Aštri sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

Kaskart, kai nejaučiu įkvėpimo gaminti namuose, įtariu, jog kažkas su manimi ne taip. Tikiu, kad gal nuskambės juokingai, tačiau maisto gaminimas man kartais būna tarsi… vaistai sielai. Ypač kai perdaug užsibūnu digital pasaulyje. Tada jaučiu, kad siela veržiasi maištauti, ieško dramų, nenustygsta vietoje ir slapta vėl nori pabėgti kur nors kitur. Tačiau mums, žmonėms, dažnai atrodo, kad iki laimės reikia nukopti kalnus ar perplaukti vandenynus. O tiesa yra ta, kad kartais, užtenka labai ne daug. Nuraminti save, kad viskas yra gerai. Nes rytai dar gaiviai kvepia vėju, nes važiuoti traukiniu vis dar yra nuotykis, nes namie išvirta sriuba vis dar kvepia jaukumu…

  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Kepimo/Virimo laikas: 20 min
  • Visa gaminimo trukmė: 30 min
  • Porcijos: 4

Ingredientai:

  • 1 1/2 stiklinės krevečių, išlukštentų;
  • 1 šaukšto riešutų arba alyvuogių aliejaus;
  • 1 1/2 garam masala tyrės;
  • pusės šaukštelio čili pastos;
  • žiupsnio malto imbiero;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • stiklinės sausojo balto vyno (nebūtina);
  • 1 puodelio džiovintų grybų;
  • 250 ml kokoso pieno (liesesnio);
  • šaukšto rudojo cukraus;
  • jūros druskos;
  • laiškinio svogūno (smulkinto, pagardinimui).

Paruošimas

  1. Į puodą storesniu dugnu įpilkite aliejaus. Jame apkepinkite krevetes, įdėkite garam masala tyrės, čili pastos, malto imbiero. Gerai išmaišykite ir pakepinkite trumpai, kokias porą minučių.
  2. Supilkite sultinį ir vyną (nebūtina), sudėkite džiovintus grybus. Pavirkite 10 minučių.
  3. Supilkite kokoso pieną ir dar pavirkite apie 8-10 minučių.
  4. Pagardinkite druska ir ruduoju cukrumi. Pipirų net nereikia, nes sriuba ir taip gan aštri, bet jeigu norite, galite pagardinti ir šviežiai maltais pipirais.
  5. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir patiekite.

Skanaus!



Parašykite komentarą