Nekeptas sausainių pyragas su kondensuotu pienu ir citrina

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 6
Tai dar vienas be galo gardus pyragas (galima net vadinti prabangiu tortu, nors savikaina jo labai mažai) su kondensuotu pienu iš mano jau daugelio gamintų, su šiuo ingredientu. Kaip jau minėjau, stengiuosi dalinti labiausiai pasitiesusiaisiais receptais, kurie dar nenuvylė.:)
Tobulo skonio tortas. Paruošiamas be galo greito, o suvalgomas dar greičiau. Man asmeniškai šis receptas yra vienas iš pačių mėgstamiausių, kai tik vyras arba vaikai paprašo kažko “saldaus”. Reikia vos penkių ingredientai, darbo visai nedaug, o jau skonis, tarsi prabangioje kepyklėlėje. Tikrai itin rekomenduoju ir Jums pasigaminti. Esu visiškai užtikrina, kad jį gaminsite ne vieną ir ne du kartus! 🙂

Beje, gamindamas sausainius tik įmerk į pieną ir ištrauk – nelaikyk ilgiau, nes kitaip pyrage per daug suminkštės.

Receptui reikės:

  • sausainių: 3 pakelių (man labiausiai patinka su Selgos arba Gaidelio)
  • saldinto sutirštinto kondensuoto pieno: 1 indelio (389 gramų)
  • 35% riebumo grietinėlės: 400 mililitrų
  • citrinos sulčių: iš 2 vnt.
  • pieno: 100 mililitrų

Paruošimas

  • Pirmiausia grietinėlę, kondensuotą pieną, citrinos sultis pilk į dubenį, ir mikseriu plak apie 5-7 minutes, kol kremas taps tirštas, tai yra laikys savo formą.
  • Tada pasirinktus sausainius įmerk į pieną ir dėk į lėkštę (3×4, arba pagal savo lėkštės matmenis), tepk kremo, dar kartą sluoksnį piene pamirkytų sausainių, ir taip toliau.
  • Palik šiek tiek kremo aptepti pyragą.
  • Palaikyk mažiausiai 3-4 valandas, kad pyragas sutvirtėtų, o geriausia palik šaldytuve visą per naktį.
  • Aptepk pasiliktu kremu.
  • Pjaustyk ir skanauk!

2 komentarai apie “Nekeptas sausainių pyragas su kondensuotu pienu ir citrina”

  1. Esu šį pyragą gaminusi ne vieną kartą ir tikrai labai patiko. Ačiū už primintą receptą, bėgu pasigaminti prie kavos.

    Atsakyti
Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą