Kiaulienos nugarinės kepsniukai su džiovintų baravykų ir grietinėlės padažu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 6
Kiaulienos nugarinė – vienas vertingiausių kiaulienos gabalų, turintis daug baltymų ir mažai riebalų, todėl yra puikus pasirinkimas norintiems įtraukti kokybiškos mėsos į savo racioną. Kiaulienoje gausu B grupės vitaminų, ypač B12, kuris padeda palaikyti nervų sistemos sveikatą ir skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą. Be to, baravykai – unikalus natūralių vitaminų šaltinis, prisotintas antioksidantų ir skaidulų, kurie naudingi virškinimui ir bendram imunitetui.

Galimos ingredientų alternatyvos
Jei ieškote mažiau kalorijų turinčio pasirinkimo, galite vietoje kiaulienos naudoti vištienos filė. Džiovintus baravykus galima pakeisti šviežiais pievagrybiais, nors skonis bus šiek tiek kitoks. Grietinėlę galima keisti liesesne grietinėle ar net augaliniu pienu, jei norite sumažinti riebumą.

Patiekalo gaminimo patarimai
Kad kiaulienos kepsniukai būtų dar minkštesni, rekomenduojama juos lengvai sumušti plaktuku prieš kepant. Svarbu naudoti šviežią svogūną padažui, nes jis prideda patiekalui sodrumo ir natūralaus saldumo.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Kiaulienos nugarinė yra puikus baltymų šaltinis, o naudojant mažiau riebalų turinčią grietinėlę, galite sumažinti patiekalo kalorijų kiekį. Tačiau, atkreipkite dėmesį, kad šis patiekalas gali būti gana sotus, tad nepamirškite subalansuoti jo su daržovėmis ar salotomis, kad gautumėte reikiamą vitaminų kiekį.

Kalorijos
  • Iš viso: apie 1400 kcal (vienoje porcijoje: apie 233 kcal)

Receptui reikės:

  • Kiaulienos nugarinė: 800 g
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Džiūvėsėliai: 6 v. š.
  • Pipirai: žiupsnelis
  • Druska: pagal skonį
  • Džiovinti baravykai: 1 sauja
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Krapai: ryšulėlis
  • Sviestas: 2 v. š.
  • Grietinėlė: 200 ml

Paruošimas

  • Kiaulienos nugarinę pjaustysite į gabaliukus, skirtus kepsniukams.
  • Tada apibarstysite druska ir pipirais.
  • Gabaliukus merksite į kiaušinio plakinį ir apvoliosite džiūvėsėliuose.
  • Apkepinsite keptuvėje iš abiejų pusių, kol kepsniukai taps auksiniai.
  • Džiovintus baravykus užpilsite verdančiu vandeniu ir paliksite išbrinkti bent pusvalandžiui.
  • Keptuvėje ištirpinsite sviestą, subersite smulkintą svogūną ir apkepinsite, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėsite išbrinkusius baravykus, lengvai pakepinsite ir supilsite grietinėlę.
  • Padažą paskaninsite druska ir troškinsite apie 5–10 minučių, kol padažas sutirštės.
  • Prieš pat patiekiant, pabarstysite smulkintais krapais.
  • Santrauka: Šis patiekalas – puikus pasirinkimas tiems, kas mėgsta derinti sodrius grybų skonius su sultinga mėsa. Kiaulienos nugarinė ir baravykų padažas sukuria subtilų derinį, kuris sušildo ir praturtina bet kurį pietų stalą. Išbandykite, ir jūsų šeima mėgausis ne tik skoniu, bet ir nauda sveikatai!
kiaulienos nugarinės kepsnys su grybų padažu
kiaulienos nugarinės kepsnys su grybų padažu

1 komentaras apie “Kiaulienos nugarinės kepsniukai su džiovintų baravykų ir grietinėlės padažu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą