Turinys
Pasikartosiu, kad neatsilaikau desertams, bet visgi stengiuosi nepersistengti su itin kaloringais. Nuolatos ieškau lengvesnių, mažiau sočiųjų riebalų turinčių receptų. Tad ir šįkart, šiek tiek pakoregavau žurnale rastą receptą, išbraukiau grietinėlę, o purumui pridėjau plaktą kiaušinio baltymą. Galiu garantuoti, kad nieko šiai mano Charlotte versijai netrūko. Šauniai įvertino ir vyriškoji pusė.
- Paruošimo laikas: 20 min
- Autorius: TartAmour
- Porcijos: 8
Ko reikės:
- 15 Savoiardi tipo sausainių (“damų pirštelių”);
- 500 g natūralaus 0,1% riebumo jogurto;
- 100 ml pieno;
- 3 ekologiški apelsinai;
- 1 ekologiška citrina;
- 15 g želatinos;
- 1 kiausinio baltymas;
- 3 šaukštai cukraus pudros (plius šaukštas patiekimui).
Ką daryti:
- Visų pirma išklokite kepimo popieriumi 20 cm skersmens apvalią kepimo formą. Aš siek tiek pertepu sviestu formą, kad popierius nuolatos nesiraitytų ir būtų savo vietoje. Jei naudojate želatiną lakštais (Italijoje tik tokią randu), įmerkite į dubenį su šaltu vandeniu 10-15 minučių.
- Nuplaukite apelsinus, nutarkuokite nuo dviejų žievelę. Būkite atidūs, netarkuokite iki baltos dalies, kuri duoda kartumą. Išspauskite sultis iš trijų apelsinų. Greitai įmerkite tik vieną pusę Savoiardi sausainių į sultis ir išklokite kepimo formos dugną bei kraštus, apversdami mirkyta puse į viršų. Taip sultys palaipsniui sumirkys visą sausainį, ir išvengsite permirkusio Charlotte pagrindo. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis, supilkite į likusias apelsinų sultis ir perkoškite viską, supildami į karščiui atsparų indą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nugręžkite želatiną, sudėkite į sultis ir maišykite, kol visiskai ištirps (neturi užvirti).
- Išplakite iki purumo kiaušinio baltymą. Kelias minutes plakite jogurtą su pienu ir cukraus pudra, kad taptų puresni. Sumažinkite plaktuvo greitį iki lėčiausio, supilkite sultis su želatina, ir lėtai įmaišykite išplaktą kiaušinio baltymą. Suberkite tarkuotas žieveles. Supilkite jogurto masę į pasiruoštą pagrindą su Savoiardi sausainiais. Įdėkite sustingti i šaldytuvą bent 4 valandoms.
Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.