- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 1
Jau dalinausi šiais puikiais receptais, kuriuos Jūs taip pat labai gerai įvertinote:
– kiaušinienė su skrebučiais, pomidorais, svogūnais ir sūriu
– kiaušinienė kepta orkaitėje su špinatais ir sūriu;
– kiaušinienė su cukinija orkaitėje;
– kiaušinienė orkaitėje -formelėse;
– plakta kiaušinienė su pienu orkaitėje;
– kiaušinienė su rūkyta lašiša;
– soti kiaušinienė orkaitėje su bulvėmis pagal Beatą;
Seniau itin mėgdavau užsienio viešbučiuose patiekiamas plaktas kiaušinienes, bet pati jas kepti vis privengdavau, nes nelabai mokėjau… Tačiau dabar po kelių eksperimentų, jau išgaunu tokį skonį kokį noriu. Ši kiaušinienė su feta sūriu ir vyšniniais man taip be galo patiko, kad kepiausi ją net kelis rytus iš eilės. O visa paslaptis – būtent į kiaušinius įmaišyti šiek tiek fetos ir saldžių mažų pomidoriukų. Itin skanu, būtinai išmėginkite!
Receptui reikės:
- kiaušinių: 3
- trupinto fetos sūrio: 2 valgomųjų šaukštų
- vyšninių pomidorų: 9
- šviežio baziliko: 1 valgomojo šaukšto
- druskos
- čili pipirų
- alyvuogių aliejaus
Paruošimas
- Nieko nepradėk kepti, kol nepasiruoši visų ingredientų: kiaušinius dubenėlyje suplak su druska bei pipirais.
- Tada įmaišyk į plakinį trupintą fetos sūrį, perpjautus perpus pomidoriukus ir kapotus bazilikus.
- Keptuvėje įkaitink šiek tiek alyvuogių aliejaus.
- Supilk plakinį į keptuvę ir palauk maždaug 15-30 sekundžių, kol kiaušinienę iš kraštų “aptrauks”.
- Tuomet atsargiai, kad nesutrintum pomidoriukų, mentele atkėlinėk kiaušinienę nuo kraštų į centrą, kol gausi norimo minkštumo/kietumo plaktą kiaušinienę.
- Man pačiai asmeniškai labiau patinka stipriau apkepę kiaušiniai, bet iki tiek, kad pomidorai neištižtų.
- Iškepusią kiaušinienę dėk į lėkštę ir skanauk su šviežia rugine duonele!
Ten kur feta, ten visada geras skonis. Būtinai mėginsiu pasigaminti!