KIŠAS ir įdaras su mėsos kukuliais

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 55 min
  • Porcijos: 4
Kišas – tai vienas universaliausių patiekalų, kurį galite pritaikyti pagal turimus ingredientus. Jis dažnai naudojamas kaip būdas „atgaivinti“ likučius iš vakarienės ar pietų. Šiame recepte naudojami mėsos kukuliai suteikia kišui sodrumo ir puikiai dera su kiaušinių plakiniu. Maltos mėsos produktai, tokie kaip mėsos kukuliai, yra puikus baltymų šaltinis, kurie yra būtini žmogaus organizmui augimui ir raumenų atstatymui. Kiaušiniai taip pat praturtina šį patiekalą vertingomis maistinėmis medžiagomis, tokiomis kaip vitaminas B12 ir sveikieji riebalai.

Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoj mėsos kukulių galima naudoti likusius keptus grybus ar daržoves, pavyzdžiui, špinatus ar brokolius. Taip pat galima pakeisti pieną augaliniu pienu, jei norite lengvesnio patiekalo.

Patiekalo gaminimo patarimai
Norėdami, kad kišo pagrindas būtų traškus, pirmiausia apkepti jį orkaitėje. Įdarą dėkite tik po to, kai tešla bus iš anksto apkepusi – tai padės išvengti tešlos sušlapimo.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Patiekalo privalumas – didelis baltymų ir mineralų kiekis, ypač dėl mėsos ir kiaušinių. Tačiau, jei naudojate daug riebalų turinčius produktus, patiekalas gali tapti sunkesnis virškinimui. Naudojant augalinius ingredientus, galima sumažinti kalorijų kiekį.

Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis: ~1600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: ~400 kcal

Receptui reikės:

Tešlos pagrindui:
  • Miltai: 200 g
  • Druska: žiupsnelis
  • Sviestas, šaltas: 100 g
  • Vanduo, šaltas: 4-5 v.š. (~50 ml)
Užpilui:
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Pienas: 150 ml
  • Druska, muskatas, pipirai: pagal skonį
Įdarui:
  • Mėsos kukuliai: likę iš ankstesnės vakarienės (~300 g)
  • Pomidorų padažas: 3 v.š.
  • Svogūnas arba poras: 1 vnt. (nebūtina)

Paruošimas

  • Tešlai į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite druskos ir rankomis minkykite, kol neliks sausų miltų.
  • Įpilkite šalto vandens ir suminkykite tešlą.
  • Paruoštą tešlą išklokite apvalioje kepimo formoje ir subadykite šakute. Įdėkite į šaldytuvą 15 minučių, kad sustingtų.
  • Tešlą kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol ji šiek tiek pagels.
  • Pakepinkite svogūną arba porą keptuvėje, sumaišykite su susmulkintais mėsos kukuliais ir pomidorų padažu. Troškinkite 5-7 minutes.
  • Iškepus tešlai, sudėkite įdarą ir užpilkite plaktu kiaušinių ir pieno mišiniu. Kepkite 180°C orkaitėje 30-35 minutes.
  • Santrauka: Šis kišas yra puikus pasirinkimas panaudoti maisto likučius ir sukurti maistingą patiekalą, kuris praturtins jūsų racioną baltymais ir kitomis maistinėmis medžiagomis.

 


1 komentaras apie “KIŠAS ir įdaras su mėsos kukuliais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą