- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 15 min
- Porcijos: 4
Bulviniai blynai su kumpiu ir sūriu yra vienas populiariausių ir lengvai pagaminamų patiekalų, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Jūsų virtuvėje jie skleis malonų keptų bulvių ir sūrio aromatą, o traški plutelė bei minkštas vidus su aromatingu kumpiu suvilios net ir pačius išrankiausius valgytojus.
Bulviniai blynai su kumpiu ir sūriu yra universalus patiekalas – juos galima valgyti tiek karštus, tiek atvėsusius, patiekti su grietine, jogurtu ar net pomidorų padažu. Be to, šis patiekalas itin sotus ir maistingas, nes apjungia angliavandenius iš bulvių, baltymus iš kumpio ir riebalus iš sūrio, suteikdamas energijos visai dienai.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Bulvės: Jei norite sveikesnės alternatyvos, galite naudoti saldžiąsias bulves ar cukinijas.
- Kumpis: Vietoje tradicinio kiaulienos kumpio galima rinktis vištienos ar kalakutienos kumpį, taip pat tinka net ir rūkytas tofu vegetarams.
- Sūris: Klasikinis pasirinkimas – fermentinis sūris, bet galite naudoti ir mocarelą, čederį ar net parmezaną, jei norite intensyvesnio skonio.
- Miltai: Jei norite be glitimo varianto, kvietinius miltus galima pakeisti avižų miltais arba kukurūzų krakmolu.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Bulves rekomenduojama tarkuoti smulkia tarka, kad blynai būtų traškesni ir lengviau formuojami.
- Norint išvengti perteklinio skysčio, ištarkuotas bulves reikia gerai nuspausti rankomis ar per marlės audeklą.
- Jei norite blynams suteikti papildomo aromato, galite įdėti žiupsnelį muskato riešuto arba smulkintų žaliųjų svogūnų.
Kalorijos
- Bendra kalorijų vertė: ~1600 kcal
- Kalorijos porcijoje: ~400 kcal
Receptui reikės:
- Bulvės: 800 g
- Kumpis: 150 g
- Fermentinis sūris: 100 g
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Kvietiniai miltai: 2 v. š.
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Augalinis aliejus: 4 v. š. (kepimui)
- Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
Paruošimas
- Paruoškite ingredientus. Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
- Svogūną nulupkite ir taip pat sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite.
- Nuspauskite perteklinį skystį iš tarkuotų bulvių.
- Sumaišykite tešlą. Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, svogūną, smulkintą kumpį ir tarkuotą sūrį.
- Įdėkite kiaušinį, miltus, druską bei pipirus. Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai pasiskirstytų tolygiai.
- Kaitinkite keptuvę. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus.
- Kai aliejus pakankamai karštas, formuokite nedidelius blynelius ir dėkite į keptuvę.
- Kepkite blynus. Kepkite kiekvieną blynelį apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
- Patiekite. Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
- Patiekite karštus su grietine, jogurtu ar pomidorų padažu.
- Santrauka: Traškūs bulviniai blynai su kumpiu ir sūriu – tai sotus ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Šiame recepte pateikėme galimas ingredientų alternatyvas, maistingumo informaciją ir naudingus gaminimo patarimus.
Bulviniai blynai man asmeniškai yra net skaniau nei cepelinai. Labai mėgstu.