- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Cukinijų blyneliai su avižomis – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnės tradicinių bulvinių blynų alternatyvos. Šis patiekalas pasižymi lengvu, švelniu skoniu ir yra puikiai tinkamas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Avižų dribsniai suteikia blyneliams papildomo skaidulinių medžiagų kiekio ir pagerina jų tekstūrą. Cukinija, būdama mažai kaloringa daržovė, praturtina patiekalą vitaminais ir mineralais.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų avižinių dribsnių galima naudoti smulkius avižinius dribsnius arba avižų miltus
- Kvietinius miltus galima pakeisti speltos, grikių arba avinžirnių miltais
- Vietoj šviežio česnako tinka česnako milteliai (1/4 šaukštelio vietoj vienos skiltelės)
- Ciberžolę galima pakeisti kario milteliais
- Jei neturite cukinijos, galima naudoti moliūgą arba patisoną
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš kepant būtinai gerai nusunkite sutarkuotą cukiniją ir svogūną, kad blyneliai būtų traškūs
- Tešlą palikite pastovėti 5-10 minučių, kad avižos spėtų sugerti drėgmę
- Kepkite ant vidutinės-mažos kaitros, kad blyneliai iškeptų tolygiai
- Patiekite su natūraliu jogurtu, graikišku jogurtu arba rūgščia grietine
Kalorijos
- Bendras kalorijas kiekis: 520 kcal
- Vienos porcijos (2-3 blyneliai): 130 kcal
Receptui reikės:
- Cukinija: 1 vidutinio dydžio (apie 300 g)
- Svogūnas: 1 vidutinis (apie 100 g)
- Česnakas: 3 skiltelės
- Kiaušinis: 1 vienetas
- Miltai: 1 šaukštas (15 g)
- Avižų dribsniai: 2 šaukštai (30 g)
- Ciberžolė: 1/2 šaukštelio
- Malta raudonoji paprika: 1/2 šaukštelio
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Aliejus kepimui: 2-3 šaukštai
Paruošimas
- Pradėsime nuo cukinijos paruošimo – ją nuplauname ir sutarkuojame stambia tarka.
- Svogūną nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.
- Sudedame sutarkuotą cukiniją ir svogūną į marlę ar virtuvinį rankšluostį ir gerai nuspaudžiame skystį.
- Česnaką smulkiai sukapojame arba sutriname česnakų spaudyklėje.
- Dideliame dubenyje sumaišome nuspaustą cukiniją, svogūną ir česnaką.
- Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
- Suberiame miltus ir avižų dribsnius.
- Įdedame prieskonius: ciberžolę, maltą papriką, druską ir pipirus.
- Viską kruopščiai išmaišome iki vienalytės masės.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ant mažos kaitros.
- Šaukštu dedame tešlos į keptuvę, formuodami vidutinio dydžio blynelius.
- Kepame po 10 minučių iš kiekvienos pusės ant mažos kaitros, kol gražiai apskrunda.
- Patiekiame ir skanaujame!
Įdomu, būtinai reikės pamėginti. Ačiū.