Blynai su varškės sūriu

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 4

Blynai su varškės sūriu – tai patiekalas, kuris daugelį iš mūsų nukelia į vaikystės rytus, kai mama ar močiutė kepdavo šiuos gardžius pusryčius. Šiandien šis receptas išlieka populiarus ir mėgstamas dėl savo paprastumo bei puikaus skonio. Blynai su varške yra ne tik sotūs, bet ir maistingi, todėl puikiai tinka pradėti dieną.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Kiaušiniai: vietoj vištų kiaušinių galima naudoti putpelių kiaušinius (apie 5 putpelių kiaušiniai atitinka 1 vištos kiaušinį).
  • Pienas: galima pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų, sojų ar avižų pienu.
  • Kvietiniai miltai: tinka speltų miltai arba viso grūdo miltai, kurie suteiks blynams kitokį skonį ir daugiau skaidulų.
  • Varškės sūris: galima naudoti rikotos sūrį arba paprastą varškę, pertrintą per sietelį, kad būtų vientisa konsistencija.
  • Cukraus pudra: vietoj jos galima naudoti medų, klevų sirupą ar kitą mėgstamą saldiklį.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Tešlą palikite pastovėti apie 10–15 minučių, kad miltai išbrinktų – taip blynai bus puresni.
  • Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų.
  • Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno ar vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Patiekite blynus su šviežiomis uogomis, jogurtu ar mėgstama uogiene, kad praturtintumėte skonį.
Kalorijos
Apytiksliai skaičiuojant, visas patiekalas turi apie 1800 kalorijų. Vienai porcijai (iš 4) tenka apie 450 kalorijų.

Receptui reikės:

  • Kiaušiniai: 2 vnt
  • Pienas: 1 stiklinė (apie 240 ml)
  • Cukrus: 2 valg. š.
  • Miltai: 400 ml (apie 220 g)
  • Druska: žiupsnelis
  • Varškės sūris: 200 g
  • Aliejus kepimui: pagal poreikį
  • Cukraus pudra: blynams pabarstyti

Paruošimas

  • Kiaušinius išplakite su cukrumi, įberkite žiupsnelį druskos ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  • Supilkite pieną ir vėl kruopščiai išmaišykite tešlą, kad neliktų gumulėlių. Tešla turėtų būti tiršta, kad nenubėgtų nuo sūrio riekelių.
  • Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis, maždaug 1 cm storio.
  • Kiekvieną sūrio riekelę panardinkite į paruoštą tešlą, kad ji tolygiai padengtų sūrį.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Dėkite tešla padengtas sūrio riekeles į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos ir gerai iškeps.
  • Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  • Patiekdami pabarstykite cukraus pudra ir, jei norite, pridėkite mėgstamą uogienę ar šviežių uogų.
  • Santrauka: Blynai su varškės sūriu – tai nostalgiškas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pusryčiams ar lengvai vakarienei. Sužinoję galimas ingredientų alternatyvas ir gaminimo patarimus, galite pritaikyti receptą pagal savo skonį ir mėgautis šiuo skanėstu bet kuriuo metu.

1 komentaras apie “Blynai su varškės sūriu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą