Varškės lietiniai su pienu ir kepimo milteliais

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 25 min
  • Porcijos: 4
Tradiciniai varškės lietiniai su pienu ir kepimo milteliais – tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Šis receptas išsiskiria ypatingu purumu ir švelnumu, nes tešloje naudojami kepimo milteliai, kurie suteikia lietiniams išskirtinį minkštumą. Lietiniai blynai – tai universalus patiekalas, kurį galima patiekti su įvairiais priedais: uogiene, medumi, grietine ar šviežiomis uogomis.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje įprasto pieno galima naudoti migdolų, kokosų ar avižų pieną.
  • Varškę galima pakeisti graikiškuoju jogurtu arba rikotos sūriu.
  • Tirpintą sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi.
  • Įprastus miltus galima pakeisti spelta miltais arba sumaišyti su pilno grūdo kvietiniais miltais.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Prieš kepimą tešlą palikite pastovėti 10-15 minučių.
  • Keptuvę įkaitinkite iki aukštos temperatūros.
  • Kepkite ant vidutinės-aukštos kaitros.
  • Lietinių nereikia apversti du kartus – užtenka vieno karto.
  • Iškeptus lietinius galima laikyti šiltai uždengus folija.
Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis recepte: 2450 kcal
  • Vienos porcijos (2-3 lietiniai): 410-615 kcal

Receptui reikės:

  • Varškė: 250 gr (9% riebumo)
  • Pienas: 500 ml (2.5% riebumo)
  • Kiaušiniai: 4 vnt (dideli, kambario temperatūros)
  • Druska: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Vanilės ekstraktas: 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus: 3-4 valgomieji šaukštai (pagal skonį)
  • Miltai: 250 gr (persijoti)
  • Sviestas: 50 gr (ištirpintas ir atvėsintas)

Paruošimas

  • Pirmiausia paruošiame varškės masę – elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinius su cukrumi iki purios masės.
  • Tuomet įdedame varškę, įpilame vanilės ekstraktą ir suberiame druską – viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
  • Palaipsniui supilame pieną, nuolat maišydami, kad masė taptų vienalytė.
  • Atskirame dubenyje sumaišome persijotus miltus su kepimo milteliais.
  • Sausus ingredientus po truputį įmaišome į skystą masę, stengdamiesi, kad nesusidarytų gumuliukai.
  • Galiausiai supilame atvėsintą tirpintą sviestą ir švelniai išmaišome.
  • Įkaitiname keptuvę ant aukštos kaitros.
  • Pirmam lietiniui patepame keptuvę aliejumi ar sviestu.
  • Pilame tešlą į keptuvę ir greitai pasukiojame, kad ji pasiskirstytų plonu sluoksniu.
  • Kepame, kol lietinio paviršius nebebus skystas (apie 1-2 minutes).
  • Apverčiame ir kepame dar 30 sekundžių.
  • Patiekiame ir skanaujame!

1 komentaras apie “Varškės lietiniai su pienu ir kepimo milteliais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą