- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 15 min
- Porcijos: 4
Atraskite naują skonio patirtį su bulviniais blynais su lašiša ir varškės padažu – patiekalu, kuris sujungia tradicijos išskirtinumą ir modernų požiūrį į sveiką mitybą. Šis receptas pasižymi ne tik traškiomis, minkštomis bulvėmis pagamintomis blynų pagrindu, bet ir subtiliai sūriu lašišos bei kreminio varškės padažo deriniu, kuris užburia kiekvieną gurmaną. Toks patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, kai norisi kažko lengvo, bet maistingo, tiek vakarienei, kai ieškoma išskirtinio skonio su sveikatingumo privalumais. Idealiai derinamas su šviežiomis žolelėmis (pvz., krapais ar petražolėmis), jis tampa ne tik tradiciniu, bet ir itin universalus pasirinkimas.
Be to, šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip galima pritaikyti klasikinę virtuvę šiuolaikiniam gyvenimo būdui, įtraukiant alternatyvius ingredientus ir patarimus, kurie leis kiekvienam pritaikyti patiekalą pagal savo skonį bei turimus produktus.
- Lašišai: Jei neturite šviežios lašišos, galite pasirinkti rūkytą lašišą, tuną ar menkę.
- Varškės padažui: Vietoje varškės galite naudoti kreminį jogurtą arba kefyrą, kad patiekalas įgautų truputį kitokį, bet ne mažiau skanų skonį.
- Bulvinėms blynų tešlai: Jei norite eksperimentuoti, dalį bulvių galima pakeisti saldžiomis bulvėmis, o miltų – išbandyti duonų džiūvėsėlius.
- Bulvių paruošimas: Svarbu gerai nuspausti tarkuotų bulvių sultis, kad tešla nebūtų per drėgna – tai padės pasiekti tobulai traškių blynų konsistenciją.
- Tešlos konsistencija: Nepersistenkite su miltais – per daug jų gali padaryti tešlą sunkia ir mažiau oro turtinga.
- Padažo patobulinimai: Jei norite intensyvesnio skonio, į varškės padažą galite įmaišyti nedidelį šaukštelį medaus arba šiek tiek džiovintų raudonųjų pipirų, kurie suteiks aštrumo.
- Patiekalo patiekimas: Patiekite blynus iškart karštus, o padažą švelniai užpilkite ant viršaus, papildomai papuošdami šviežiais krapais ar petražolėmis.
- Iš viso: Apie 1420 kcal
- Vienos porcijos: Apytiksliai 355 kcal
Receptui reikės:
- Bulvės: 500 g
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Svogūnas: 1 vidutinis
- Miltai: 50 g
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Aliejus kepimui: 2 šaukštai (alternatyva: alyvuogių aliejus)
- Lašiša (šviežia arba rūkyta): 200 g
- Citrinos sultys: 1 šaukštelis (alternatyva: obuolių actas)
- Varškė: 200 g
- Grietinė: 50 g (alternatyva: kreminis jogurtas arba kefyras)
- Citrinos sultys: 1 šaukštas
- Druska: pagal skonį
- Krapai: pagal skonį (alternatyva: petražolės)
Paruošimas
- Bulvių ir svogūnų paruošimas: Pirmuoju žingsniu, jūs buvote atsakingi už bulvių ir svogūno ruošimą. Bulvės buvo kruopščiai nuplautos, nuluptos ir smulkiai tarkuotos, o svogūnas – smulkiai supjaustytas. Visi ingredientai buvo sumaišyti kartu, kol susidarė vientisa masė.
- Tešlos gaminimas: Toliau, jūs pridėjote į paruoštą masę kiaušinius, miltus, druską ir pipirus. Tešla buvo kruopščiai išminkyta, kad visi prieskoniai ir ingredientai tolygiai susimaišytų. Jei pastebėjote, kad tešla pasirodo per tiršta, galite papildyti šiek tiek miltų, tačiau svarbu išlaikyti jos lengvumą.
- Lašišos paruošimas: Tuo tarpu, lašiša buvo paruošta atskirai. Jei naudojote šviežią lašišą, jis buvo supjaustytas mažais gabaliukais. Rūpestingai pasirinkus rūkytą lašišą, jūs leido patiekalui išlaikyti savo unikalų skonį, supjaustydami jį į mažus, skanius gabalėlius.
- Blynų kepimas: Kai keptuvė buvo tinkamai įkaitinta ir įpilta šiek tiek aliejaus, jūs dėliojote nedidelį kiekį tešlos keptuvėje. Blynai buvo kepami tol, kol jų paviršius įgavo auksinę spalvą ir traškų tekstūrą – kiekvienas blynas kepėsi apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Šis procesas leido išgauti tobulai traškius, o kartu ir minkštus viduje blynus.
- Varškės padažo gamyba: Tuo pačiu metu, varškės padažas buvo ruošiamas atskirai. Varškė buvo sumaišyta su grietine, citrinos sultimis, druska ir smulkintais krapais. Padažas buvo suminkštintas tol, kol įgavo vientisą, kreminę tekstūrą, kuri puikiai tinka kaip švelnus užpildas traškiems bulviniams blynais.
- Patiekalo surinkimas: Galutiniame etape, jūs atsargiai dėliojote keptus bulvinius blynus ant patiekalo lėkštės, virš jų išdėliodami paruoštą lašišą, o tada gausiai užpilate švelniu varškės padažu. Patiekalas buvo papildomai papuoštas šviežiais krapais, suteikiant ne tik spalvų įvairovės, bet ir papildomo skonio.
Tobuliau ir nesugalvosi. Ačiū.