Virtos krevetės – geriausias paruošimas

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 2
Krevetės – tai ne tik skanėstas, bet ir labai svarbus baltymų šaltinis, būtinas žmogaus organizmui. Krevetėse gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, palaiko sveiką smegenų funkciją bei mažina uždegimą. Be to, krevetės yra mažai kaloringos, tačiau labai maistingos – jos aprūpina organizmą vertingais mineralais, tokiais kaip cinkas, selenas ir jodas.

Galimos ingredientų alternatyvos:
Jei neturite “Aleae” druskos su raudonuoju moliu, galite naudoti įprastą jūros druską. Citrinos sultis galima pakeisti laimo sultimis, kurios suteiks dar daugiau gaivumo. Norint pridėti daugiau prieskonių, galima išbandyti česnaką ar šviežią petražolę, kurios taip pat derės prie krevečių skonio.

Patiekalo gaminimo patarimai:
Ruošiant krevetes, svarbu jų nepervirti – vos keletą minučių pakanka, kad jos išliktų sultingos ir išlaikytų savo tekstūrą. Citrinos sultis geriausia dėti jau ant išvirtų krevečių, kad jos išlaikytų savo gaivumą.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai:
Krevetės – itin geras liesų baltymų šaltinis, tačiau kai kurie žmonės gali būti alergiški jūros gėrybėms. Be to, jūros gėrybių per didelis vartojimas gali padidinti cholesterolio kiekį kraujyje. Todėl rekomenduojama jas vartoti saikingai.

Kalorijos:
  • Bendra kalorijų suma: 100 kcal (visa porcija).
  • Kalorijų kiekis porcijoje: 50 kcal.

Receptui reikės:

  • Krevetės: 100 g
  • Lauro lapeliai: 4 vnt.
  • Druska: žiupsnelis
  • Juodųjų pipirų grūdeliai: 4 vnt.
  • Kvapiųjų pipirų grūdeliai: 4 vnt.
  • Druska „Aleae“ su raudonuoju moliu: žiupsnelis
  • Citrinos sultys: šlakelis

Paruošimas

  • Krevetės dedamos į puodą, beriami lauro lapeliai, juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdeliai, taip pat druska.
  • Vandeniu krevetės užpilamos ir verdamos apie 7 minutes, kol tampa minkštos.
  • Išvirtos krevetės išimamos, apšlakstomos citrinos sultimis ir apibarstomos “Aleae” druska.
  • Skanauti galima iškart.
  • Santrauka: Virtos krevetės – greitas, lengvas ir sveikas patiekalas, kuris patiks kiekvienam jūros gėrybių mėgėjui. Vos kelios minutės virtuvėje, ir turėsite maistingą bei skanų patiekalą, praturtintą vertingais mineralais ir omega-3 riebalų rūgštimis.
virtos krevetės
virtos krevetės

1 komentaras apie “Virtos krevetės – geriausias paruošimas”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą