Midijų troškinys su daržovėmis ir skoningu grietinėlės padažu

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 4
Midijų troškinys su daržovėmis ir skoningu grietinėlės padažu – tai ne tik gardus, bet ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis visai šeimai. Šis troškinys, turtingas skonių ir tekstūrų, atneš į jūsų virtuvę dalelę jūros ir suteiks galimybę pasimėgauti unikalia jūros gėrybių patirtimi.
Midijos yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir įvairių mineralų, tokių kaip geležis, cinkas ir selenas, šaltinis. Šie mikroelementai yra svarbūs mūsų sveikatai, nes padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina smegenų funkciją ir palaiko širdies sveikatą. Be to, daržovės, naudojamos šiam troškiniui, praturtina patiekalą vitaminais ir maistinėmis skaidulomis, kurios būtinos sveikai virškinimo sistemai.
Troškinio paruošimui galite naudoti įvairias daržoves, priklausomai nuo sezono ir jūsų skonio. Pavyzdžiui, vietoje morkų galite naudoti salierų stiebus, o vietoje kininės salotos – špinatus ar kale kopūstus. Tokiu būdu patiekalas visada bus šviežias ir įdomus.

Kalorijos:
  • Iš viso: apie 1200 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 300 kcal (remiantis 4 porcijomis)

Receptui reikės:

  • Šaldytos midijos (be kiautukų): 400 g
  • Morkos: 2-3 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnako skiltelės: 3-4 vnt.
  • Konservuoti saldieji kukurūzai: 100 g
  • Kininė salota: 100-150 g
  • Grietinėlė (35% riebumo): 200 ml
  • Sviestas: 20-30 g
  • Pipirai, druska: pagal skonį
  • Petražolės, kalendra, krapai (naudoti šaldytus arba šviežius): pagal skonį
  • Saldžiosios paprikos milteliai, muskatas, ciberžolė, džiovintas žagrenis: pagal skonį

Paruošimas

  • Svogūną ir česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste.
  • Morkas supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite į keptuvę kartu su svogūnu, kepkite, kol pradės minkštėti.
  • Kininę salotą susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę.
  • Midijas atšildykite pagal instrukcijas (geriausia jas laikyti šaldytuve per naktį) ir sudėkite į keptuvę. Jei midijos dedamos tiesiai iš šaldiklio, atitirpimo metu susidarys papildomas skystis, kuris gali paveikti patiekalo tekstūrą.
  • Po minutės ar dviejų supilkite grietinėlę, suberkite kukurūzus, žoleles ir prieskonius. Žagrenis suteiks patiekalui lengvą rūgštumą, kuris puikiai dera su jūros gėrybėmis.
  • Troškinkite dar kelias minutes, kol grietinėlė pradės tirštėti.
  • Patarimai: Šį troškinį galite patiekti su česnakinėmis bulvytėmis arba šviežia balta duona. Bulvytėms reikės bulvių, sviesto, džiovinto česnako granulių, druskos ir juodųjų pipirų. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir kepkite svieste, kol suminkštės. Pabaigoje pagardinkite česnaku, druska ir pipirais.
  • Savo patiekalais visada galite eksperimentuoti, kad jie būtų dar sveikesni ir įvairesni, pritaikant ingredientus pagal sezoną ir asmeninius pageidavimus. Skanaus!

2 komentarai apie “Midijų troškinys su daržovėmis ir skoningu grietinėlės padažu”

Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą