- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 60 min
- Porcijos: 6
Šis receptas – puikus pasirinkimas jaukiems šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi pasimėgauti šiluma ir aromatais, sklindančiais iš orkaitės. Kepta vištiena su daržovėmis – sotus ir maistingas patiekalas, praturtinantis organizmą svarbiausiais baltymais, vitaminais ir mineralais. Šis receptas suteikia daug laisvės rinktis mėgstamas daržoves, o pagrindinis akcentas – aromatinga ir švelni vištiena, kurios skonis praturtinamas prieskoniais ir šviežiu česnaku.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištiena: Galima naudoti ir vištienos krūtinėles, tačiau jos bus sausesnės; norint išlaikyti drėgmę, jas galite suvynioti į foliją.
- Šparaginės pupelės: Jas galite pakeisti brokoliais, žaliaisiais žirneliais arba paprikomis, priklausomai nuo sezoniškumo ir skonio.
- Kmynai ir raudonėlis: Kmynų ir raudonėlio derinys suteikia šilto, šiek tiek aštraus skonio, tačiau jei norite subtilesnio aromato, kmynus galima pakeisti džiovintais čiobreliais ar baziliku.
Patiekalo gaminimo patarimai
Vištieną rekomenduojama marinuoti bent kelias valandas, o geriausia – per naktį, kad prieskoniai įsigertų į mėsą ir suteiktų jai intensyvų skonį. Kepant orkaitėje, į indą galima įpilti šiek tiek daugiau vandens, jei norite, kad vištiena liktų sultingesnė. Be to, kepimo metu galima lengvai pradurti mėsą šakute – tai padės išsaugoti vištienos drėgmę.
Kalorijos
- Iš viso: apie 1500 kcal
- Porcija: apie 250 kcal
Receptui reikės:
- Vištiena: 1,5 kg (naudota naminė vištiena, supjaustyta gabaliukais; galite rinktis blauzdeles ar vištienos kumpelius)
- Bulvės: 6 vienetai
- Morkos: 2 vienetai
- Šparaginės pupelės: 1 sauja
- Druska: pagal skonį
- Česnakas: 2 skiltelės
- Pipirai: žiupsnis
- Vištienos prieskoniai: 1 a. š.
- Lauro lapeliai: žiupsnis
- Vanduo: 1 stiklinė
- Džiovintas raudonėlis: 1 a. š.
- Kmynai: 1 a. š.
Paruošimas
- Vištienos paruošimas: Vištienos gabaliukus apibarstykite druska, pipirais, lauro lapeliais, kmynais, vištienos prieskoniais ir smulkintu česnaku.
- Palikite marinuotis (geriausia per naktį).
- Daržovių paruošimas: Bulves ir morkas nulupkite. Bulves perpjaukite į kelias dalis, morkas supjaustykite stambiais šiaudeliais. Jei naudojate kitokias daržoves, supjaustykite jas panašaus dydžio gabalais.
- Kepimo indas: Į kepimo indą sudėkite vištieną, aplink ją išdėliokite paruoštas daržoves.
- Pabarstykite druska ir džiovintu raudonėliu. Ant viršaus užpilkite vandens.
- Kepimas: Kepimo indą uždenkite dangčiu ar folija.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite apie 1 valandą.
- Patiekimas: Išėmę iš orkaitės, leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti ir patiekite karštą, mėgaujantis aromatinga, sultinga vištiena ir daržovėmis.
- Santrauka: Kepta vištiena su daržovėmis orkaitėje – tai sotus ir maistingas patiekalas, idealiai tinkantis šeimos pietums. Šiame patiekale dera švelni vištiena ir daržovės, kurios suteikia traškumo ir spalvos.
Labai geras būdas paruošti vištiena. Ačiū. 😉