Keksiukai su vyšniomis

Skubu pranešti, jog pagaliau įsigijau keksiukų formeles. Taip labai norėjau pradėti kepti keksiukus, kad vieną naktį net sapnavau save besisukančią virtuvėje 🙂

Grįžusi namo ir gavusi orkaitę suskubau gaminti. Savaitgalio planas – išbandyti kuo daugiau receptų ir sekmadienį grįžti su skirtingų skonių keksiukų rinkinuku.

6 keksiukams prireiks:

  • 125 g jogurto (naudojau mėlynių, nes tokį radau šaldytuve);
  • 50 ml aliejaus (antrą kartą gal nedėčiau);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 š. vanilės ekstrakto;
  • 140 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 st. cukraus (mėgstantiems saldžius keksiukus, gali prireikti ir daugiau);
  • 125 g šaldytų vyšnių.

Paruošimas

  1. Išplakame aliejų, jogurtą ir kiaušinius. Įplakame vanilės ekstraktą. Turim masę Nr. 1.
  2. Kitame inde sumaišome miltus ir kepimo miltelius. Įberiame cukrų ir išmaišome. Į šį mišinį supilame masę Nr. 1 ir gerai išplakame.
  3. Vyšnias atšildome, kad neliktų ledo gabaliukų. Jas atsargiai įmaišome į tešlą.
  4. Masę šaukštu dedame į keksiukų formeles, kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Mano pastebėjimai: kadangi dėjau dar šiek tiek mažiau cukraus, namiškiams trūko saldumo, nes vyšnios pasitaikė labai rūgščios.


Parašykite komentarą