Skubu pranešti, jog pagaliau įsigijau keksiukų formeles. Taip labai norėjau pradėti kepti keksiukus, kad vieną naktį net sapnavau save besisukančią virtuvėje 🙂
Grįžusi namo ir gavusi orkaitę suskubau gaminti. Savaitgalio planas – išbandyti kuo daugiau receptų ir sekmadienį grįžti su skirtingų skonių keksiukų rinkinuku.
6 keksiukams prireiks:
- 125 g jogurto (naudojau mėlynių, nes tokį radau šaldytuve);
- 50 ml aliejaus (antrą kartą gal nedėčiau);
- 1 kiaušinio;
- 1 š. vanilės ekstrakto;
- 140 g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 0,5 st. cukraus (mėgstantiems saldžius keksiukus, gali prireikti ir daugiau);
- 125 g šaldytų vyšnių.
Paruošimas
- Išplakame aliejų, jogurtą ir kiaušinius. Įplakame vanilės ekstraktą. Turim masę Nr. 1.
- Kitame inde sumaišome miltus ir kepimo miltelius. Įberiame cukrų ir išmaišome. Į šį mišinį supilame masę Nr. 1 ir gerai išplakame.
- Vyšnias atšildome, kad neliktų ledo gabaliukų. Jas atsargiai įmaišome į tešlą.
- Masę šaukštu dedame į keksiukų formeles, kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Mano pastebėjimai: kadangi dėjau dar šiek tiek mažiau cukraus, namiškiams trūko saldumo, nes vyšnios pasitaikė labai rūgščios.