Tęsiu keksiukų maratoną. Tiesa, iš karto prisipažinsiu, kad 5 receptų visgi nebuvo, kadangi netikėtai gavau naują žaislą – garų puodą 🙂
Šį receptą suimprovizavau pati, perskaičiusi savo turimus… hmm… 62 keksiukų receptus kompiuteryje. Knygų ir žurnalų nevarčiau, užteko įkvėpimo ir interneto platybėse 🙂 Šių keksiukų pagrindinis privalumas – jie be riebalų.
Ingredientai 6 keksiukams:
- 75 g miltų;
- 75 g cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 100 ml sulčių (naudojau multivitaminų gėrimą, puikiai tiko ir jis);
- 1 obuolys;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 0,5 a.š. džiovinto tarkuoto imbiero.
Paruošimas
- Kiaušinį išplakame su cukrumi, plakdami supilame sultis.
- Miltus išmaišome su kepimo milteliais.
- Į kiaušinio-cukraus-sulčių masę beriam miltų mišinį ir plakam. Pabaigoje įberiam imbierą, išplakame ir įmašome obuolį, supjaustytą mažais gabaliukais.
- Tešlą šaukštu dedame į keksiukų formeles, kepame 180 laipsnių temperatūroje kol iškepa, apie 30 min.
Keksiukai puikiai tinka pusryčiams ir prie arbatos vėsų rudens vakarą, o be to, ne itin kenkia, juk be riebalų (o ir cukrų keičiu splenda).
Skanaus!