Vasara!!! Beveik. Ir nemeluosiu, kuo mažiau praleidžiu laiko namie. Tai negaminu tiek daug, ir nefotografuoju tiek daug ir prie kompiuterio nesėdžiu jau tiek daug. Tai be jokių čia bla bla bla, šįkart labai trumpai. Nėra kada, reikia džiaugtis geru oru!
Tai trumpai. Labai fainas šitas desertas. Tik natūralūs produktai, ir gaivus, vasariškas. Veganiškas, be glitimo. Tik vienintelis dalykas – be kombaino negalima apsieiti. Arba iš bėdos blenderis tiks. Bet tik tokia bėdele, visa kita labai easy ir greita. Tai vat tiek. Ate!
Pagrindui:
- 200 g graikinių riešutų;
- 50 g kokosų drožlių;
- 1 a.š. cinamono;
- 200 g datulių;
- 40 g ištirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus.
Citrinų kremui:
- 200 ml pilno riebumo kokosų pieno;
- 125 ml klevų sirupo;
- 70g žaliųjų citrinų sulčių;
- 1 v.š. šviežiai nutarkuotos žaliosios citrinos žievelės;
- 160 g ištirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus;
- 2 avokadų;
- 70 g špinatų.
Pyrago paruošimas:
- Pagrindui datules palaikyti karštame vandenyje apie 15min., kol suminkštės. Nusausinti.
- Išmirkytas datules, graikinius riešutus, kokoso drožles, cinamoną ir ištirpintą kokosų aliejų sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti iki lipnios masės. Sudėti į 20cm. apvalią kepimo formą, tolygiai paskirstyti ir suformuoti pyrago pagrindą.
- Visus ingredientus, skirtus kremo gamybai, sudėti į kombainą ir malti iki vientisos, kreminės masės. Kremą supilti ant paruošto pyrago pagrindo, tolygiai paskirstyti ir statyti į šaldytuvą 2-3h.
- Sutingusį pyragą papuošti šviežiomis uogomis.