Tortas žiemos šventėms… Ir neskaičiuojantiems kalorijų 😉 Produktų kiekiai nurodyti 26 cm kepimo formai. Papuošti pagal fantaziją.
Biskvitui
- 3 kiaušiniai;
- 300 g cukraus;
- 30 g vanilinio cukraus;
- 300 g grietinėlės (ne mažiau kaip 30 % riebumo);
- 400 g miltų;
- 25 g kepimo miltelių.
Kremui
- 300 g grietinės;
- 300 g grietinėlės (ne mažiau kaip 30 % riebumo);
- 200 g cukraus;
- 40 g vanilinio cukraus.
Įdarui ir papuošimui
- Šviežios, šaldytos arba konservuotos vyšnios
- Kokoso drožlės
Torto paruošimas
- Biskvitui skirtus cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius išplakti iki purumo. Tuomet supilti grietinėlę ir dar plakti apie 5 min. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišyti.
- Kepimo formą sutepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą. Biskvitą kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Iškepusį biskvitą atvėsinti ir padalinti į tris dalis.
- Kremui skirtą grietinėlę gerai išplakti su 100 g cukraus ir 20 g vanilinio cukraus. Grietinę taip pat gerai išplakti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į grietinę.
- Ant lėkštės padėti vieną biskvito lakštą, kurį sutepti 1/3 paruošto kremo, užberti 1/2 vyšnių.
- Uždėti antrą biskvito lakštą, sutepti 1/3 kremu ir užberti likusias uogas.
- Ant viršaus uždėti likusį biskvito lakštą.
- Torto viršų ir šonus sutepti likusiu kremu, apibarstyti kokoso drožlėmis. Papuošti pagal fantaziją.
Skanaus!