🍪 Šokoladinis Biscotti

🍪 Biscotti – tai itališki kalėdiniai sausainiai, kepami specialiai Kalėdų šventėms.

Itališki biscotti sausainiai šiek tiek primena krekerius, tačiau skonis yra labiau rafinuotas. Biscotti bus puikus priedas prie arbatos, kavos, pieno. Biscotti gaminimo receptai vienas nuo kito skiriasi daugiausia biscotti priedais. Recepte gali būti riešutų, citrinos ar apelsino žievelės, šokolado, prieskonių, pipirų.

Lazdyno riešutus galima pakeisti bet kokiais riešutais.

Ingredientai:

  • 280 g miltų;
  • 75 g geros kokybės kakavos miltelių (aš naudojau olandišką kakavą);
  • 1 šaukštelis sodos;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 3 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros;
  • 200 g cukraus pudros;
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 125 g lazdyno riešutų, skrudintų ir grubiai sutraiškytų;
  • 125 g šokolado drožlių.

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 ° C. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, sodą ir druską.
  2. Kitame dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Palaipsniui įmaišykite sausus ingredientus, tada įmaišykite riešutus ir šokolado drožles.
  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu. Padalinkite tešlą per pusę. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną tešlos pusę susukite į dešros formą, maždaug tokio pat ilgio kaip jūsų kepimo skarda. Perkelkite tešlą į skardą, tolygiai išdėstydami vieną nuo kito.
  4. Kepkite apie 25 minutes arba tol, kol tešla bus tvirta liesti (jei kepama per ilgai, viršūnėse bus didžiulių įtrūkimų, kurie neturės įtakos skoniui, bet atrodys geriau be jų).
  5. Išimkite Biscotti iš orkaitės ir atvėsinkite (užtruks maždaug 15 minučių). Padėkite ant pjaustymo lentos, tada aštriu, dantytu duonos peiliu įstrižai supjaustykite plonomis riekelėmis.
  6. Biscotti gabalėlius padėkite ant kepimo skardos ir grąžinkite į orkaitę maždaug 10 minučių, kepimo metu pasukdami kepimo skardą, kol jie taps tvirti.

Norėdami paskaninti, ištirpinkite šokoladą.

Šokoladiniai Biscotti sausainiai
Šokoladiniai Biscotti sausainiai

 

Visiškai atvėsinkite ir laikykite hermetiškame inde (ne ilgiau kaip dvi savaites).



Parašykite komentarą