- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 40 min
- Porcijos: 6
Kiaulienos nugarinės suktinukai su svogūnais, pievagrybiais ir morkomis – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas yra ypatingai sultingas, kvapnus ir sotus. Kiekvienas suktinukas pasižymi minkštu ir gerai iškeptu kiaulienos mėsos sluoksniu, kuris apgaubia gardų įdarą iš svogūnų, pievagrybių ir morkų. Kad suktinukai būtų dar traškesni, jie apvoliojami džiūvėsėliuose ir kepami keptuvėje, o vėliau troškinami sultinyje orkaitėje. Tai puikus būdas išlaikyti jų sultingumą bei suteikti dar daugiau skonio.
Galimos ingredientų alternatyvos
Norėdami patiekalui suteikti šiek tiek kitokį skonį, galite naudoti įvairias alternatyvas:
- Kiaulienos nugarinė gali būti keičiama į vištienos ar kalakutienos filė.
- Pievagrybiai gali būti pakeisti į šviežius arba džiovintus baravykus, voveraites.
- Svogūnai gali būti pakeisti į porus arba raudonuosius svogūnus.
- Vištienos sultinys gali būti pakeistas į daržovių ar jautienos sultinį, priklausomai nuo norimo skonio.
- Džiūvėsėliai gali būti pakeisti į maltus avižinius dribsnius ar smulkintus riešutus traškesnei tekstūrai.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad mėsa būtų dar minkštesnė ir sultingesnė, ją galima marinuoti iš anksto, pavyzdžiui, su česnakais, alyvuogių aliejumi ir trupučiu citrinos sulčių.
- Kepant suktinukus keptuvėje, naudokite vidutinę ugnį, kad jie neperkeptų išorėje ir neprarastų sultingumo.
- Jei norite dar turtingesnio skonio, į sultinį galima įpilti šlakelį baltojo vyno arba įdėti lauro lapą.
- Orkaitėje troškinant, foliją nuimkite likus 10 minučių iki kepimo pabaigos – tai padės suktinukams lengvai apskrusti.
Kalorijos
- Bendra patiekalo energetinė vertė: apie 2200 kcal
- Vienos porcijos kalorijų kiekis (esant 6 porcijoms): apie 367 kcal
Receptui reikės:
- Kiaulienos nugarinė: 500 g
- Svogūnai: 2 vidutinio dydžio
- Pievagrybiai: 200 g
- Morkos: 1 didelė
- Džiūvėsėliai: 100 g
- Vištienos sultinys: 300 ml
- Aliejus (kepimui): 3 šaukštai
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Česnakai: 2 skiltelės (nebūtina, bet prideda daugiau skonio)
- Lauro lapas: 1 vnt.
Paruošimas
- Mėsos paruošimas: Kiaulienos nugarinę supjaustyti plonais griežinėliais ir švelniai išmušti plaktuku, kad būtų lengviau suvynioti įdarą.
- Įdaro gaminimas: Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, pievagrybius griežinėliais, o morką sutarkuoti burokine tarka.
- Keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą aliejaus, sudėti svogūnus ir lengvai apkepinti.
- Tada pridėti pievagrybius ir morkas, kepti dar kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
- Suktinukų formavimas: Paruoštą įdarą paskirstyti ant kiekvieno mėsos gabalėlio, suvynioti į suktinukus ir tvirtai užfiksuoti (galima naudoti dantų krapštukus arba virvelę).
- Apvoliojimas ir kepimas: Kiekvieną suktinuką apvolioti džiūvėsėliuose.
- Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų ir apkepinti suktinukus iš visų pusių, kol jie įgaus gražią, auksinę spalvą.
- Troškinimas orkaitėje: Apkepintus suktinukus sudėti į kepimo indą, užpilti vištienos sultiniu, pridėti lauro lapą.
- Indą uždengti folija ir troškinti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Pabaigimas ir patiekimas: Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimti foliją, kad suktinukai šiek tiek apskrustų.
- Patiekti su bulvių koše, ryžiais arba šviežiomis daržovėmis.
- Santrauka: Šie kiaulienos nugarinės suktinukai su svogūnais, pievagrybiais ir morkomis – tai gardus ir sultingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Minkšta mėsa ir aromatingas įdaras sukuria nepriekaištingą skonio derinį, o troškinimas sultinyje užtikrina nepaprastą sultingumą. Be to, patiekalo ingredientus galima lengvai pritaikyti pagal turimas produktų atsargas ar asmeninius skonius. Tikrai verta išbandyti šį receptą ir nustebinti artimuosius kvapniu bei sočiu patiekalu!
Geras ir pasiteisinęs receptas. Nenuvylė.