Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu – tai vienas iš tų tradicinių lietuviškų užkandžių, kuris sukelia nostalgiją ir sušildo širdį. Šis paprastas, tačiau nepaprastai skanus patiekalas dažnai tampa vakarėlių ar jaukių šeimos vakarų dalimi. Traški duona, įtrinta aromatingu česnaku, kartu su kreminiu sūrio padažu sukuria tobulą skonio derinį, kuris patinka tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Duona: Nors tradiciškai naudojama juoda ruginė duona, galite išbandyti ir su balta duona ar prancūzišku batonu, kad atrastumėte naujus skonius.
  • Lydytas sūrelis: Vietoje jo galite naudoti kreminį sūrį ar net mascarpone, kurie suteiks padažui švelnesnį skonį.
  • Majonezas: Jei norite lengvesnio varianto, majonezą galite pakeisti graikišku jogurtu ar grietine.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Duoną kepkite iki auksinės spalvos, kad ji būtų traški išorėje, bet minkšta viduje.
  • Česnaką trinkite ant dar karštos duonos – taip jis geriau įsigers ir suteiks intensyvesnį skonį.
  • Padažą galite pagardinti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais ar petražolėmis, kad suteiktumėte gaivumo.
Kalorijos:

  • Iš viso: apie 1500 kcal
  • Porcijoje (jei padalinsite į 4 porcijas): apie 375 kcal

Receptui reikės:

  • Duona: 200 g
  • Augalinis aliejus (kepimui): pakankamai, kad apsemtų duoną keptuvėje
  • Druska: pagal skonį
  • Česnakas: 3 skiltelės
  • Lydytas sūrelis: 200 g
  • Majonezas: 2 v. š.

Paruošimas

  • Duonos paruošimas: Supjaustykite duoną norimo dydžio gabalėliais – galite pjaustyti šiaudeliais arba mažesnėmis riekelėmis.
  • Įkaitinkite keptuvėje pakankamą kiekį aliejaus, kad duonos gabalėliai būtų apsemti bent iki pusės.
  • Sudėkite duonos gabalėlius į įkaitintą aliejų ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  • Iškepusią duoną išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  • Kol duona dar karšta, pabarstykite ją druska ir įtrinkite perpjautomis česnako skiltelėmis, kad suteiktumėte intensyvų skonį.
  • Padažo paruošimas: Lydytą sūrelį sudėkite į dubenį.
  • Įdėkite majonezą ir gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė.
  • Česnako skilteles smulkiai supjaustykite arba sutrinkite ir įmaišykite į sūrio ir majonezo mišinį.
  • Patiekimas: Paruoštą padažą perkelkite į serviravimo indą.
  • Patiekite kartu su šilta, ką tik iškepta duona.
  • Mėgaukitės, kabindami duoną į padažą ir skanaudami šį gardų užkandį.
  • Santrauka: Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu – tai paprastas, tačiau nepaprastai skanus užkandis, puikiai tinkantis tiek vakarėliams, tiek jaukiems šeimos vakarams. Traški duona, įtrinta česnaku, ir kreminis sūrio padažas sukuria tobulą skonio derinį, kuris patiks visiems. Be to, šį patiekalą lengva pritaikyti pagal savo skonį, keičiant ingredientus ar pridedant mėgstamų prieskonių.
kepta duona keptuvėje, įtrinta česnaku
kepta duona keptuvėje, įtrinta česnaku

1 komentaras apie “Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą