Desertinė varškė su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 10

Desertinė varškė su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu – tai gaivus, spalvingas ir lengvai paruošiamas desertas, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Šis desertas ne tik džiugina akį savo ryškiomis spalvomis, bet ir suteikia malonų skonį, derinant švelnią varškės tekstūrą su saldžiais želė gabalėliais. Be to, jo paruošimas nereikalauja kepimo, todėl sutaupysite laiko virtuvėje.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Varškę galite pakeisti kreminiu sūriu arba rikota, kad desertas būtų dar švelnesnis.
  • Grietinę galima keisti graikišku jogurtu arba plakta grietinėle, suteikiant kitokį skonio niuansą.
  • Aguonas galite pakeisti smulkintais riešutais arba džiovintomis uogomis, pridedant papildomo skonio ir tekstūros.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Želė rekomenduojama ruošti su mažesniu vandens kiekiu, nei nurodyta ant pakuotės, kad ji būtų tvirtesnė ir lengviau pjaustoma.
  • Norint išvengti želatinos gumulėlių varškės masėje, įmaišykite ją plona srovele, nuolat maišydami.
  • Desertą galite ruošti iš vakaro ir palikti šaldytuve per naktį – taip jis geriau sustings ir skoniai susimaišys.
Kalorijos:
  • Bendras kalorijų kiekis: ~3200 kcal
  • Vienoje porcijoje (iš 10): ~320 kcal

Receptui reikės:

  • Varškė: 500 g
  • Grietinė: 200 g
  • Saldintas kondensuotas pienas: 1 skardinė (apie 397 g)
  • Želatina: 3 valg. š.
  • Vanduo (želatinai): 150 ml
  • Citrinos sultys: 1 valg. š.
  • Braškių skonio želė: 1 pakelis
  • Apelsinų skonio želė: 1 pakelis
  • Aguonos: 1 valg. š.

Paruošimas

  • Želė paruošimas: Kiekvieną želė pakelį užpilkite 400 ml karšto vandens, gerai išmaišykite, kol milteliai visiškai ištirps.
  • Supilkite į atskiras formas ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Vėliau perkelkite į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
  • Želatinos paruošimas: Želatiną užpilkite 150 ml šalto vandens ir palikite brinkti apie 10 minučių.
  • Po to pašildykite ją garų vonelėje, maišydami, kol visiškai ištirps (neužvirinkite!). Palikite šiek tiek atvėsti.
  • Varškės masės paruošimas: Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite trintuvu, kad gautumėte vientisą masę.
  • Sumaišykite su grietine ir saldintu kondensuotu pienu, kol masė taps lygi ir kreminė.
  • Papildomų ingredientų įmaišymas: Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Įmaišykite jas į varškės masę kartu su citrinos sultimis, suteikdami gaivų skonį.
  • Želė gabalėlių paruošimas: Kai želė visiškai sustings, supjaustykite ją mažais kubeliais.
  • Želatinos įmaišymas: Atvėsusią želatiną plona srovele, nuolat maišydami, supilkite į varškės masę, kad ji tolygiai pasiskirstytų.
  • Želė gabalėlių įmaišymas: Atsargiai įmaišykite želė kubelius į varškės masę, stengdamiesi jų nesutraiškyti, kad išlaikytumėte spalvingus intarpus.
  • Formavimas ir šaldymas: Paruoštą masę supilkite į norimas formeles arba vieną didesnę formą, išlyginkite paviršių.
  • Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 5 valandoms arba per naktį, kad desertas visiškai sustingtų.
  • Santrauka: Šis desertinis varškės sūris su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui. Jo paruošimas nereikalauja sudėtingų įgūdžių, o rezultatas džiugina tiek akis, tiek skonio receptorius. Be to, galimybė keisti ingredientus leidžia pritaikyti receptą pagal asmeninius pageidavimus ir sukurti naujus skonių derinius.
desertinė varškė su želė gabaliukais
desertinė varškė su želė gabaliukais

1 komentaras apie “Desertinė varškė su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą