Vafliai su rududu ir maskarponės sūrio pertepimu

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 6
Šiame recepte pristatome gardų desertą – vaflių tortą su „Rududu“ ir maskarponės sūrio pertepimu. Šis desertas primena vaikystės skonius, kai vaflius tepdavome uogiene, tačiau šį kartą siūlome šiek tiek modernesnį variantą. Šis tortas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir puikiai tinka įvairioms progoms.
Vaflių tortas su „Rududu“ ir maskarponės sūrio pertepimu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško greito ir skanaus deserto. Šis desertas sujungia traškius vaflių lakštus su kreminiu ir saldžiu pertepimu, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Be to, šį tortą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį, pridedant įvairių ingredientų ar papuošimų.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Vaflių lakštai: Jei neturite vaflių lakštų, galite naudoti plonus biskvito sluoksnius arba net sausainius.
  • „Rududu“ (karamelizuotas sutirštintas pienas): Vietoj „Rududu“ galite naudoti namuose pagamintą karamelę arba kitą mėgstamą karamelinį kremą.
  • Maskarponės sūris: Jei maskarponės sūrio nėra po ranka, galite jį pakeisti kreminiu sūriu arba rikota, sumaišyta su šiek tiek grietinėlės, kad gautumėte panašią tekstūrą.
Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš tepant pertepimą, įsitikinkite, kad „Rududu“ ir maskarponės sūris yra kambario temperatūros – tai padės lengviau juos išplakti iki vientisos masės.
  • Norėdami suteikti tortui papildomo skonio ir tekstūros, tarp sluoksnių galite pridėti smulkintų riešutų, šokolado drožlių ar džiovintų vaisių.
  • Po to, kai surinksite tortą, rekomenduojama jį palikti šaldytuve per naktį, kad vaflių lakštai suminkštėtų ir skoniai susijungtų.
Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 4500 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1/6 torto): apie 750 kcal

Receptui reikės:

  • Vaflių lakštai: 150
  • „Rududu“ (karamelizuotas sutirštintas pienas): 395 g
  • Maskarponės sūris: 500 g

Paruošimas

  • Kambario temperatūros „Rududu“ ir maskarponės sūrį dedame į dubenį.
  • Plakame juos mikseriu, kol gauname vientisą, kreminę masę.
  • Paimame vieną vaflių lakštą ir tepame ant jo dalį paruošto kremo.
  • Ant viršaus dedame kitą vaflių lakštą ir vėl tepame kremu.
  • Kartojame šį procesą, kol sunaudojame visus vaflių lakštus ir kremą, baigdami kremu.
  • Surinktą tortą švelniai paspaudžiame rankomis, kad sluoksniai geriau susijungtų.
  • Apvyniojame tortą maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba per naktį, kad vaflių lakštai suminkštėtų.
  • Prieš patiekiant, supjaustome tortą norimo dydžio gabalėliais.
  • Santrauka: Vaflių tortas su „Rududu“ ir maskarponės sūrio pertepimu yra lengvai paruošiamas desertas, kuris sujungia traškius vaflių lakštus su saldžiu ir kreminiu pertepimu. Šis desertas puikiai tinka įvairioms progoms ir gali būti pritaikytas pagal jūsų skonį, pridedant papildomų ingredientų ar papuošimų. Nepamirškite leisti tortui pastovėti šaldytuve, kad skoniai susijungtų ir vaflių lakštai suminkštėtų. Skanaus!

1 komentaras apie “Vafliai su rududu ir maskarponės sūrio pertepimu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą