Itališka daržovių sriuba „Minestrone“

  • Paruošimas: 40 min
  • Porcijos: 6
Itališka sriuba „Minestrone“ yra viena iš labiausiai mėgstamų ir sveikatai naudingų patiekalų. Šis patiekalas ne tik kupinas skonio, bet ir suteikia organizmui reikalingų maistinių medžiagų. „Minestrone“ sriuba, paruošta iš įvairių sezoninių daržovių, yra turtinga ląstelienos, vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Pagrindinis šios sriubos ingredientas – pupelės – pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir sveikatai svarbiomis savybėmis. Jos yra puikus augalinių baltymų šaltinis, padedantis palaikyti sveiką virškinimo sistemą ir suteikiantis ilgalaikį sotumo jausmą. Be to, daržovių įvairovė suteikia sriubai spalvingą ir gaivų skonį, o makaronai prideda sotumo.

Galimos ingredientų alternatyvos
Galite pakeisti pagrindines daržoves pagal sezoniškumą. Pavyzdžiui, vietoj cukinijos galite naudoti baklažaną arba morkas pakeisti pastarnokais. Jei neturite konservuotų pupelių, jas galite pakeisti raudonosiomis pupelėmis ar avinžirniais. Jei norite sumažinti kalorijų kiekį, grietinėlę galima pakeisti liesu jogurtu arba augaliniu pienu, o parmezaną – su riešutų drožlėmis.

Patiekalo gaminimo patarimai
Siekdami dar daugiau skonio, daržoves galite pakepinti su keliais lašais balzamiko acto arba sojos padažu. Makaronus rekomenduojama pridėti paskutiniame gaminimo etape, kad jie nesuvirtų.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
„Minestrone“ sriuba yra puikus pasirinkimas siekiant subalansuotos mitybos. Pupelės suteikia daug baltymų ir ląstelienos, padedančios išvengti virškinimo problemų ir reguliuojančios cukraus kiekį kraujyje. Daržovės suteikia daugybę vitaminų (A, C, K) ir mineralų, tokių kaip kalcis ir geležis. Vis dėlto dėl grietinėlės sriuba gali būti kaloringa, tad norint sumažinti riebalų kiekį, ją galima keisti liesu jogurtu.

Kalorijos
Iš viso sriuboje yra apie 1200 kcal, vienoje porcijoje – 200 kcal.

Receptui reikės:

  • Bulvės: 3 vnt.
  • Cukinija: ½ nedidelės
  • Konservuotos pupelės: ½ skardinės
  • Žali žirneliai: 1 sauja
  • Brokolis: ¼ nedidelio
  • Spagečiai: 1 saujelė
  • Morka: 1 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnako skiltelė: 1 vnt.
  • Baltas kopūstas: ¼ gūžės
  • Pomidoras: 1 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: žiupsnis
  • Grietinėlė: 100 ml
  • Parmezanas: pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus: 2 v. š.
  • Vanduo: 2 l

Paruošimas

  • Pirmiausia, nulupkite bulves ir supjaustykite jas kubeliais, o kopūstą – ruoželiais. Šiuos ingredientus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pradėkite virti.
  • Susmulkinkite svogūną ir česnaką, o morką supjaustykite griežinėliais. Daržoves pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol jos taps minkštos.
  • Pomidorą nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Cukiniją sutarkuokite ir kartu su svogūnais bei morkomis trumpai pakepinkite.
  • Sumuštas daržoves sudėkite į puodą, pridėkite žirnelius, smulkintus brokolio žiedynus ir laužytus spagečius. Sriubą pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kai daržovės suminkštės, dalį sriubos perpilkite į kitą indą ir sutrinkite smulkintuvu. Supilkite atgal į puodą.
  • Pridėkite pupeles ir grietinėlę, pakaitinkite dar apie 5 minutes. Sriubą pilkite į dubenėlius ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.
  • Jei pageidaujate, galite sriubą sutrinti iki vientisos konsistencijos ir patiekti su skrudintais duonos kubeliais.
  • Santrauka: Itališka sriuba „Minestrone“ yra universali ir maistinga, puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Galite drąsiai eksperimentuoti su ingredientais ir prisitaikyti pagal savo skonį ar sezoną. Sriuba, turinti daug daržovių, baltymų ir mažai riebalų, padės išlaikyti energijos lygį ir praturtins organizmą reikalingomis maistinėmis medžiagomis.


1 komentaras apie “Itališka daržovių sriuba „Minestrone“”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą