- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 4
Raudongūžis kopūstas yra puikus vitamino C, antioksidantų ir skaidulų šaltinis, todėl jis ypač vertingas mūsų kasdieniame racione. Šis kopūstas ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir gerina virškinimą, palaiko širdies sveikatą bei padeda apsaugoti organizmą nuo uždegimų. Trinta raudongūžio kopūsto sriuba yra puikus būdas gauti šias maistines medžiagas kartu su gardžiu skoniu. Lydytas sūrelis suteikia sriubai kremiškumo, kuris maloniai subalansuoja intensyvų daržovių skonį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jeigu neturite raudongūžio kopūsto, galite naudoti baltagūžį arba savojos kopūstą. Lydytą sūrelį galima pakeisti minkštu ožkos sūriu arba riešutų pagrindu pagamintu sūriu veganiškai versijai. Vietoj bulvių, galima naudoti pastarnokus, o jei norite daugiau baltymų, pridėkite avinžirnių.
Patiekalo gaminimo patarimai
Sūrį į sriubą dėkite palaipsniui, maišydami, kad sūrelis ištirptų tolygiai. Norint intensyvesnio skonio, galite įdėti šiek tiek kmynų arba raudonėlio. Jei norite šilkinės tekstūros, trinkite sriubą kuo ilgiau, kol ji taps visiškai vientisa.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Pagrindinis privalumas – gausus vitamino C ir skaidulų kiekis, kuris gerina virškinimą ir stiprina imunitetą. Be to, sriuboje esantys antioksidantai padeda kovoti su uždegimais ir apsaugo nuo ląstelių senėjimo. Trūkumas gali būti lydyto sūrelio riebalų kiekis, todėl jeigu laikotės mažiau riebaus raciono, galite pasirinkti liesesnį sūrio variantą arba sumažinti jo kiekį.
Kalorijos
- Viso patiekalo kalorijų kiekis: apie 800 kcal
- Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 200 kcal
Receptui reikės:
- Raudongūžis kopūstas: 0,5 vnt
- Bulvės: 3 vnt
- Morka: 1 vnt
- Poras: 0,5 vnt
- Svogūnas: 1 nedidelis
- Lydytas sūrelis: 3 v. š.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: žiupsnelis
- Citronos sultys: šlakelis
- Puskietis sūris (tarkuotas): pagal reikalą
- Aliejus: šlakelis
Paruošimas
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į ją sudėkite smulkintą svogūną, porą ir tarkuotą morką. Kepinkite, kol daržovės suminkštės.
- Į keptuvę pridėkite pjaustytą raudongūžį kopūstą ir kepkite dar 2 minutes, kol jis šiek tiek suminkštės.
- Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Į puodą sudėkite bulves ir keptas daržoves. Užpilkite vandeniu tiek, kad daržovės būtų visiškai apsemtos.
- Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite sriubą apie 20-25 minutes, kol visos daržovės taps minkštos.
- Išvirtą sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
- Vėl uždėkite puodą ant ugnies, įspauskite šlakelį citrinos sulčių ir įmaišykite lydytą sūrelį, kad jis tolygiai ištirptų.
- Patiekimo metu sriubą pabarstykite tarkuotu sūriu ir skanaukite.
- Santrauka: Trinta raudongūžio kopūsto sriuba su lydytu sūreliu – tai sveikas, skanus ir maistingas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Ši sriuba yra puikus būdas praturtinti savo mitybą vitaminais ir mineralais, kartu mėgaujantis nuostabiu skoniu ir spalvingu patiekalu.
Man tai pati skaniausia trinta sriuba, be jokių klausimų;)