Kaip marinuoti pomidorus?
Pomidorai yra labai populiari daržovė (tiksliau, uoga) tarp kulinarijos ekspertų visame pasaulyje.
Marinavimas – tai daržovių, grybų, uogų ir vaisių konservavimo būdas, pridedant acto (acto rūgšties). Kartu su druska ir prieskoniais, esant tam tikram rūgštingumui, marinatas slopina gyvybinę mikroorganizmų veiklą. Todėl stiklainius su marinuotais produktais galima laikyti ne tik šaltai, bet ir kambario temperatūroje. Tad kiek tiksliai laiko reikia marinuoti?
Pomidorai yra labai populiari daržovė (tiksliau, uoga) tarp kulinarijos ekspertų visame pasaulyje.
Skaniai marinuotus avienos šonkauliukus galima paruošti keliais būdais.
Cukinija yra skani daržovė, kurią namų šeimininkės mielai naudoja gamindamos įvairiausius patiekalus.
Šis straipsnis yra tik apie marinuota lašiša – naudodamiesi mūsų patarimais, lašišai galite suteikti bet kokį skonį!
Česnako nauda sveikatai yra gerai žinoma. Bet ne visi nori valgyti žalia česnaką dėl specifinio aštraus kvapo.
Marinuotų voveraičių negalės atsisakyti net pats įnoringiausias gurmanas!
Kopūstų mišrainės paruošimo procesas bus paprastas, jei vadovausitės recepto rekomendacijomis ir aprašymu.
Marinuoti pievagrybiai yra skanus užkandis. Jie gali būti patiekiami ant stalo kaip atskiras patiekalas arba naudojami įvairioms salotoms ir kitiems užkandžiams ruošti, picai gaminti. Šiuo metu pievagrybių galime nusipirkti bet kuriuo metu prekybos centruose, todėl lengvai ir be problemų tokį užkandį galime paruošti likus kelioms dienoms iki šventės. Ir iš karto nereikės pirkti parduotuvėje pirktų … Skaityti toliau
Šiandien siūlome paprasta marinuotų česnako žiedkočių receptą, kuris patiks pikantiškų užkandžių mėgėjams.
Baklažanų marinavimo receptuose siūlomi įvairūs daržovių deriniai, marinuoti baklažanai su česnakais, pomidorais ar morkomis.
Kiekvienoje šalyje yra skirtingi šašlykų marinavimo būdai. Mes apžvelgsime pačius populiariausius.
Jei jautiena bus iš anksto marinuota, tai suteiks mėsai ypatingo skonio, padės padaryti ją minkštesnę ir sultingesnę. Apžvelgsime keletą dažniausiai naudojamų jautienos marinavimo būdų.
Marinuoti kopūstai yra puikus, prieinamas ir lengvas užkandis. Ypač malonu, kai tokį užkandį galima greitai paruošti, o vėliau laikyti šaldytuve ir naudoti pagal poreikį.
Yra daug receptų ir metodų, kaip marinuoti svogūnus. Kiekvienas receptas yra savaip geras.
Aviena (Ėriena) yra skani, bet kaprizinga mėsa. Tad turėtumėte žinoti, kaip teisingai su šia mėsa elgtis. Dar svarbu žinoti, kaip tinkamai marinuoti avieną.
Šiandien rinkoje galite rasti ne tik konservuotų alyvuogių, bet ir šviežių pagal svorį. Jei jums pavyko jas rasti ant prekystalio, būtinai nusipirkite ir pabandykite marinuoti patys. Skirtumas tarp parduotuvėje perkamų ir naminių marinuotų alyvuogių yra didžiulis! Kaip išsirinkti alyvuoges marinavimui? Galima marinuoti ir žalias, ir prinokusias alyvuoges. Prinokusios alyvuogės yra didesnės ir rusvos spalvos. Kauliukai … Skaityti toliau
Kriaušės yra labai populiarus vaisius tarp namų šeimininkių. Iš kriaušių ruošiamos uogienės, džemai, verdami kompotai, taip pat kriaušės dedamos į kepinius, konservuojamos sirupe. Pasirodo, kad kriaušes galima net marinuoti. Marinuotos kriaušės puikiai tinka patiekti su kepta mėsa ir vištiena. Marinuotų kriaušių galima dėti į salotas ir naudoti sumuštiniuose. Kriaušes galite marinuoti ne tik žiemai. Taikant … Skaityti toliau
Marinuotos daržovės yra puikus užkandis, o pats marinavimas suteikia galimybę įprastoms daržovėms pridėti aštraus skonio. Priklausomai nuo marinato sudėties ir prieskonių rinkinio, iš tų pačių daržovių galite gauti skirtingus rezultatus bei skonių įvairovę. Todėl pats marinavimas yra kūrybinis procesas, kurio metu galite savarankiškai pasirinkti mėgstamus prieskonius ir marinato ingredientų santykį. Brokolius galima marinuoti žiemai, arba … Skaityti toliau