Kalėdiniai patiekalai
Vištienos krūtinėlė įdaryta grybais
Pietums iškepkime orkaitėje keptą gležniausią vištienos krūtinėlę, įdarytą grybais. Vištiena gausis labai sultinga ir neįtikėtinai skani, todėl šį patiekalą galima saugiai patiekti ant šventinio stalo. Paruošimas labai paprastas, su šiuo receptų susidoros net pradedantieji virėjai. Kepimo laikas yra maždaug 1 valanda. Ingredientai: Vištienos filė – 3 vnt; Pievagrybiai – 300 g; Morkos – 1 vnt; … Skaityti toliau
Kalėdiniai meduoliai
Kalbant apie meduolius, neseniai man teko išpildyti prašymą ir išbandyti save kepant ir dekoruojant daug meduolių. Namai dar iki šiandien skęsta meduolių aromate, aš neišlendu iš prijuostės, o ant stalo matosi glajaus likučiai. Mūsų namai virto tikru meduolių fabriku. Spėju iki Kalėdų jie tokie ir išliks… Nes meduolių nori visi. O aš noriu miego, daug … Skaityti toliau
Kepta antis ir persikų šerbetas
Kokie keturi metai iš eilės vienintelis dovana kurios troškau Kalėdoms buvo sniegas. Ir dar norėjau, kad snigtų prieš Kalėdas, tam, kad šventinės nuotaikos prasidėtų kelioms savaitėmis anksčiau. Šiandien turėjau progos dalyvauti anties kepime, nors, tiesą pasakius, mieliau būčiau ruošus kokį nors mediterranean daržovių troškinį. Tačiau keptas viščiukas ar antis iš tiesų stereotipiškai priduoda Kalėdoms kalėdiškumo. Nors šiemet … Skaityti toliau
Meduoliai briedžiukai
Iš tiesų tai visai ne tie tikrieji meduoliai, kuriuos kepame per Kalėdas, kažkas tarp meduolio ir sausainėlio. Bet labai skanūs. Man patinka paprasti, naminiai sausainiai, kurie kvepia, yra šviežūs ir beprotiškai gardūs. Deja nebelabai randu laiko kepti sausainius dažnai, todėl tenka jais džiaugtis tik savaitgaliais. Vakarykščio sekmadienio vakaras jaukiai kvepėjo imbieru ir gvazdikėliais… Virtuvėje buvo … Skaityti toliau
🍪 Šokoladinis Biscotti
🍪 Biscotti – tai itališki kalėdiniai sausainiai, kepami specialiai Kalėdų šventėms. Itališki biscotti sausainiai šiek tiek primena krekerius, tačiau skonis yra labiau rafinuotas. Biscotti bus puikus priedas prie arbatos, kavos, pieno. Biscotti gaminimo receptai vienas nuo kito skiriasi daugiausia biscotti priedais. Recepte gali būti riešutų, citrinos ar apelsino žievelės, šokolado, prieskonių, pipirų. Lazdyno riešutus galima pakeisti … Skaityti toliau
🍪 Biscotti su spanguolėmis ir riešutų sviestu
Kaip galima atsispirti namie iškeptam biscotti su spanguolėmis?
🍪 Kalėdiniai sausainiai
Šiaip ne taip prisiverčiau išsiristi iš lovos ir pagaminti žadėtus kalėdinius imbierinius sausainius. Pažadus reikia tesėti. Ši partija – kolegų vaikučiams, prie meduolinių briedžiukų pridėsiu jiems ir dar savo tradicinių Kalėdų sausainėlių… Tiesa, didžioji dalis jau palaidota mano skrandyje, nes “šitas sausainis negražus – galiu jį suvalgyti” iššaukia norą visus sausainius tyčia subjauroti. Bet nieko … Skaityti toliau
Traški glazūruota vištiena su apelsinais
Glazūra, pateikta šiame recepte apskrunda, tampa traški. Apelsinai suteikia pikantiškos rūgštelės, o medus – švelnaus saldumo.
Naminių kūčiukų receptas
Visa virtuvė, ką ten virtuvė, visi namai kvepėjo kūčiukais. Netvėriau džiaugsmu. Galbūt kažkas ir išlaukia Kūčių išvakarių tam, kad paragauti kūčiukų, bet tik ne užkietėję kepėjai.
Imbieriniai meduoliai kalėdoms
Imbieriniai meduoliai kalėdoms nuo seno yra mėgstamas skanėstas daugelyje šalių, ne išimtis ir Lietuva.
Kalėdinis keksas “Dundee”
Pernai Kalėdoms kepiau vokiečių pyragą “Stollen”, šiemet nusprendžiau išbandyti škotų kalėdinį keksą “Dundee”. Šis keksas skaniausias po 2-4 savaičių laikymo, taigi dabar pats laikas jį kepti, norint per šventes mėgautis skaniu keksu. Ingredientai: 180 g sviesto; 180 g + 2 v. š. cukraus; 180 g miltų; 4 kiaušiniai; 30 g migdolų miltų; 1 a. š. kepimo … Skaityti toliau
Kalėdinis šokoladinis vyniotinis
Šokoladinis vyniotinis kalėdoms yra labai skanus desertas, kurį mėgsta daugelis ir toks vyniotinis tikrai papuoš šventinį stalą. Taip pat tokį vyniotinį galima paruošti susibūrimams prie arbatos su draugais. Ingredientai: Biskvitui: Kiaušinių – 4 vnt.; Cukraus – 100 g.; Kvietinių miltų – 65 g.; Kakavos – 40 g.; Grietinėlės kremui: Grietinėlės – 200 ml.; Cukraus pudros … Skaityti toliau
Keksas su aguonomis
Kalėdinis keksas gaunasi minkštutis, gardutis, puikiai tinka prie puodelio šiltos arbatos, nebrangus. Gan ilgai išlieka šviežias ir skanus.