🍪 Biscotti su spanguolėmis ir riešutų sviestu

Girdėjau, kad biskočiais labai skanu mėgautis su taure raudonojo, naminio vyno. Kadangi raudonojo vyno negeriu, išbandyti neteko. Tačiau jie puikiai dera ir prie paprasto puodelio arbatos. Tiesą sakant, juos gali valgyti ir vienus. Tai toks paprastas, gan sausas, traškus sausainis, tačiau jį mėgsta beveik visi. Juk kaip galima atsispirti namie iškeptam biscotti? O jei šis su šokolado arba spanguolių gabaliukais…

Kadangi mano šokoladinių traškučių užsakymas vis dar yra vykdomas (už kurį esu baisiai dėkinga mamai), biskočius gaminau su spanguolėmis. Be šokolado. Nors šokoladiniai, su skrudintais lazdyno riešutais visuomet bus mano mėgstamiausieji.

Biscotti su spanguolėmis puikiai tiks kalėdoms
Biscotti su spanguolėmis puikiai tiks kalėdoms
  • Trukmė: 10-15 min. ruošti, 35 min. kepti
  • Porcijos: pilna skarda biskočių

Ingredientai:

  • 80 g natūralaus sviesto (minkšto, ne iš šaldytuvo);
  • 2/3 puodelio cukraus (apie 130-135 g);
  • vanilinio cukraus žiupsnelio;
  • cinamono žiupsnio;
  • žiupsnelio imbiero miltelių;
  • romo arba kitos kvapiosios esencijos;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos;
  • 3 šaukštų su kaupu žemės riešutų kremo (a la crunchy peanut butter cream);
  • saujos skrudintų migdolų (neskaldytų);
  • geros saujos džiovintų spanguolių;
  • 2 1/2 puodeliai kvietinių miltų;
  • + kepimo popieriaus.

Biscotti paruošimas

  1. Sviestą iki purios masės ištrinkite su cukrumi, įmaišykite vanilino. Įberkite cinamono, imbiero, esencijos, įmaišykite juos.
  2. Įmaišykite riešutų kremą, gerai viską išsukite elektriniu plaktuvu arba šaukštu/šakute. Įmaišykite sodą.
  3. Įmaišykite riešutus ir spanguoles, ir, galiausiai miltus. Užminkykite tešlą. Suformuokite 2-3 „batonus″. Biskočiai dažniausiai būna plonyčiai ir ilgi, nors aš šįkart dariau duonos riekės formos. Jei norite tradicinių, darykite plokščius „batonus″, jei stambesnių − kiek apvalesnius.
  4. Kepkite iki 180-185° temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai paruduos (aukso spalva). Tai užtruks apie 30-45 minutes, priklausomai nuo orkaitės, tešlos ir kitų aspektų. Kai iškeps, išimkite, supjaustykite riekėmis, jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar pakepkite toje pačioje temperatūroje apie 15-20 minučių. Išimkite, leiskite atvėsti ir mėgaukitės.
[the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą