- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 25 min
- Porcijos: 1
Vištiena su ryžiais medaus ir kokosų padaže – tai egzotiškas patiekalas, sujungiantis saldžius ir kreminius skonius, kurie puikiai dera tarpusavyje. Šis receptas ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks naujų kulinarinių potyrių.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Vištiena: vietoj vištienos krūtinėlės galite naudoti vištienos šlauneles be kaulo arba kalakutienos filė.
- Ryžiai: jei neturite baltųjų ryžių, puikiai tiks basmati arba jazminų ryžiai.
- Saulėje džiovinti pomidorai: juos galite pakeisti šviežiais pomidorais arba konservuotais pomidorais savo sultyse.
- Kokosų pienas: jei neturite kokosų pieno, galite naudoti grietinėlę arba augalinį pieną, tačiau skonis šiek tiek skirsis.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Marinavimas: prieš gaminant, vištieną galite pamarinuoti su prieskoniais ir citrinos sultimis apie 30 minučių – tai suteiks mėsai daugiau skonio.
- Padažo tirštinimas: jei padažas per skystas, galite įdėti šiek tiek kukurūzų krakmolo, ištirpinto vandenyje, ir pakaitinti, kol sutirštės.
Kalorijos:
- Iš viso: apie 600 kcal
Receptui reikės:
- Vištienos krūtinėlė: 150 g
- Ryžiai: 60 g
- Kokosų pienas: 100 ml
- Saulėje džiovinti pomidorai: 30 g
- Medus: 10 g
- Svogūnas: 30 g
- Aliejus: 5 g
- Prieskoniai: druska, pipirai, karis, raudonėlis, pusės citrinos sultys
Paruošimas
- Vištienos paruošimas: vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais, kariu ir raudonėliu.
- Jei turite laiko, palikite pasimarinuoti 30 minučių.
- Kepimas: įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite vištienos gabalėlius, kol jie taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps.
- Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Ryžių paruošimas: išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas.
- Kai jie bus paruošti, sumaišykite su smulkiai supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais.
- Padažo gaminimas: toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas.
- Tada pridėkite medų, kokosų pieną ir citrinos sultis. Maišykite ir kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
- Patiekimas: lėkštėje dėkite ryžius su saulėje džiovintais pomidorais, ant viršaus – keptą vištieną, ir viską apliekite paruoštu padažu.
- Santrauka: Šis patiekalas – puikus pasirinkimas norintiems išbandyti naujus skonius ir nustebinti savo artimuosius. Saldus medaus ir kreminis kokosų pieno derinys su vištiena ir ryžiais sukuria harmoniją, kurią verta paragauti.
Vienas skaniausių kada mėgintų vištienos receptų. Ačiū. 😉