Vištiena su ryžiais medaus ir kokosų padaže 😋

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 25 min
  • Porcijos: 1
Vištiena su ryžiais medaus ir kokosų padaže – tai egzotiškas patiekalas, sujungiantis saldžius ir kreminius skonius, kurie puikiai dera tarpusavyje. Šis receptas ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks naujų kulinarinių potyrių.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Vištiena: vietoj vištienos krūtinėlės galite naudoti vištienos šlauneles be kaulo arba kalakutienos filė.
  • Ryžiai: jei neturite baltųjų ryžių, puikiai tiks basmati arba jazminų ryžiai.
  • Saulėje džiovinti pomidorai: juos galite pakeisti šviežiais pomidorais arba konservuotais pomidorais savo sultyse.
  • Kokosų pienas: jei neturite kokosų pieno, galite naudoti grietinėlę arba augalinį pieną, tačiau skonis šiek tiek skirsis.
Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Marinavimas: prieš gaminant, vištieną galite pamarinuoti su prieskoniais ir citrinos sultimis apie 30 minučių – tai suteiks mėsai daugiau skonio.
  • Padažo tirštinimas: jei padažas per skystas, galite įdėti šiek tiek kukurūzų krakmolo, ištirpinto vandenyje, ir pakaitinti, kol sutirštės.
Kalorijos:
  • Iš viso: apie 600 kcal

Receptui reikės:

  • Vištienos krūtinėlė: 150 g
  • Ryžiai: 60 g
  • Kokosų pienas: 100 ml
  • Saulėje džiovinti pomidorai: 30 g
  • Medus: 10 g
  • Svogūnas: 30 g
  • Aliejus: 5 g
  • Prieskoniai: druska, pipirai, karis, raudonėlis, pusės citrinos sultys

Paruošimas

  • Vištienos paruošimas: vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais, kariu ir raudonėliu.
  • Jei turite laiko, palikite pasimarinuoti 30 minučių.
  • Kepimas: įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite vištienos gabalėlius, kol jie taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps.
  • Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  • Ryžių paruošimas: išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas.
  • Kai jie bus paruošti, sumaišykite su smulkiai supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais.
  • Padažo gaminimas: toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas.
  • Tada pridėkite medų, kokosų pieną ir citrinos sultis. Maišykite ir kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  • Patiekimas: lėkštėje dėkite ryžius su saulėje džiovintais pomidorais, ant viršaus – keptą vištieną, ir viską apliekite paruoštu padažu.
  • Santrauka: Šis patiekalas – puikus pasirinkimas norintiems išbandyti naujus skonius ir nustebinti savo artimuosius. Saldus medaus ir kreminis kokosų pieno derinys su vištiena ir ryžiais sukuria harmoniją, kurią verta paragauti.

1 komentaras apie “Vištiena su ryžiais medaus ir kokosų padaže 😋”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą