Purūs, burnoje tirpstantys žagarėliai su varške

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 8

Žagarėliai yra tikrų tikriausias gėris ir didžiulis džiaugsmas, o dar varškiniai, man asmeniškai tai – kažkas fantastiški. Tai ne tik tradicinis Lietuvos desertas, bet ir puikus būdas sujungti senąsias mūsų tautos kulinarines tradicijas su šiuolaikine “maisto mada”. Žagarėliai su varške yra ypatingi dėl savo minkštumo ir purumo, o jų gamyba sukuria jaukią ir nostalgišką atmosferą virtuvėje. Varškės panaudojimas šiame recepte suteikia ne tik švelnų skonį, bet ir vertingų maistinių medžiagų, kurios yra svarbios mūsų sveikatai.

Varškė yra puikus baltymų šaltinis, kuris padeda stiprinti raumenis ir yra naudingas kaulų sveikatai. Ji taip pat yra turtinga kalciu, kuris yra svarbus kaulų ir dantų sveikatai, ir B grupės vitaminais, kurie padeda palaikyti energijos lygį ir gerą nuotaiką. Jei neturite 9% riebumo varškės, galite naudoti mažesnio riebumo varškę arba netgi rikotos sūrį kaip alternatyvą.

Žagarėlių gaminimas gali užtrukti šiek tiek laiko ir reikalauja šiek tiek kantrybės, tačiau galutinis rezultatas atperka visas pastangas. Jų skonis yra nepamirštamas ir tikrai vertas viso triūso praleisto virtuvėje. Būtinai pamėginkite ir patys įsitikinsite!

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi apie 50 žagarėlių.

Receptui reikės:

  • 500 gramų 9% riebumo varškės (alternatyva: mažesnio riebumo varškė arba rikotos sūris)
  • 6 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 6-8 valgomųjų šaukštų miltų (alternatyva: galima naudoti dalį pilnagrūdžių miltų)
  • aliejaus (kepimui)

Paruošimas

  1. Pradžioje varškę išsuk su kiaušiniais ir cukrumi iki vientisos masės.
  2. Tada po truputį įsijok miltus su kepimo milteliais. Tešla turėtų būti minkšta, bet neturėtų lipti prie rankų.
  3. Tuomet iškočiok maždaug vieno centimetro storio lakštą.
  4. Supjaustyk plonomis juostelėmis ir kiekvieną viduryje įpjauk, perkišk, kad gautųsi tarsi kaspinėlis.
  5. Žagarėlius kepk įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol jie išsipučia ir gražiai parusta.
  6. Iškepusius pabarstyk cukraus pudra.

Patiek ir skanauk!


Papildomai, galite pasvarstyti apie įvairių prieskonių pridėjimą į tešlą, kaip vanilės ekstraktas ar citrinos žievelė, kurie suteiks žagarėliams dar daugiau skonio. Be to, jei norite sumažinti kalorijų kiekį, kepimo vietoj aliejuje, galite pabandyti juos kepti orkaitėje. Žagarėliai su varške yra nuostabus desertas, kuris ne tik lepina skonio receptorius, bet ir suteikia vertingų maistinių medžiagų jūsų kūnui.


1 komentaras apie “Purūs, burnoje tirpstantys žagarėliai su varške”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą